Vegán receptek

Tofurántottásszendvics

Tofurántottás szendvics

Hozzávalók
A vegán majonézhez
60 ml
csicseriborsókonzerv-lé
(a csicseriborsót használjuk a következő receptnél)
1 ek
mustár
1 ek
almaecet
só, bors
250 - 300 ml
olaj
(de a csicseriborsó-konzerv fajtájától függ, hogy mennyit vesz fel, a lényeg, hogy szép krémes legyen)
A savanyított lila hagymához
2 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
1 ek
cukor
só, bors
100 ml
10%-os ecet
300 ml
forró víz
A szendvicshez
100 g
gomba
20 ml
olívaolaj
250 g
füstölt tofu
1 tk
kurkuma
2 tk
fokhagyma-granulátum
bors
1 tk
fekete só
60 ml
növényi tej
4 szelet
magos kenyér
2 levél
fodros saláta
1 db
paradicsom

Elkészítés

A tofurántottás szendvics első lépéseként a házi vegán majonéz készítésének állunk neki. Egy magas falú mérőpohárba öntjük a csicseriborsó-konzerv levét, majd hozzáadunk az olajon kívül minden hozzávalót. Egy botmixerrel elkezdjük turmixolni, majd lassan hozzácsorgatjuk az olajat, és addig nyomatjuk a botmixerrel, míg egy sűrű, majonézállagú, fehér krémet nem kapunk. Csicseriborsó-konzerv leve válogatja, hogy mennyi olajat vesz fel addig, míg egy szuper majonézállagot érünk el, így ha nem elég sűrű, nyugodtan csurgassunk még hozzá olajat.

A lila hagymát vékony karikákra vágjuk, egy csatos üvegbe halmozzuk, beleöntjük az ecetet, a forró vizet, a sót, a borsot és a cukrot, majd alaposan összerázzuk és félrerakjuk pihenni. Minimum fél órára, de minél tovább áll, annál jobb.

Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd a felaprított gombát alaposan lepirítjuk benne. Mikor szép aranybarna, rámorzsoljuk a füstölt tofut és tovább pirítjuk. Megszórjuk a fűszerekkel és alaposan elkeverjük, majd felöntjük a növényi tejjel. Mikor a tej kissé elpárolgott már, készen is vagyunk, mehet a tofurántottánk egy tányérba. 

A kenyérszeleteket lepirítjuk és jöhet a szendó összeállítása. Megkenjük a veganézzel a szeleteket, mehet bele a saláta, a tofurántotta, a paradicsom és egy-két karika a savanyított hagymából is. Kész is a szuper vegán tofurántottás szendvics, ami tele van értékes tápanyagokkal, és nem mellesleg brutálisan finom is! :D

tofurantottas-szendvics
Tofurántottás szendvics (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc 

Még több vegán recept:

Vegán paella

Sült karfiolsteak kápia paprikás hummusszal

Csicseriborsós-csokis keksz

www.streetkitchen.hu

Akár nem fogyasztasz tojást, akár kipróbálnál valami újat, ez a tofurántottás szendvics mindkét eshetőségre tuti. A házi vegán majonéz receptjét is próbáld ki, nagyon egyszerű elkészíteni!

pictogram

Vegán

Hozzávalók

2 db szendvicshez
A vegán majonézhez
60 ml
csicseriborsókonzerv-lé
(a csicseriborsót használjuk a következő receptnél)
1 ek
mustár
1 ek
almaecet
só, bors
250 - 300 ml
olaj
(de a csicseriborsó-konzerv fajtájától függ, hogy mennyit vesz fel, a lényeg, hogy szép krémes legyen)
A savanyított lila hagymához
2 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
1 ek
cukor
só, bors
100 ml
10%-os ecet
300 ml
forró víz
A szendvicshez
100 g
gomba
20 ml
olívaolaj
250 g
füstölt tofu
1 tk
kurkuma
2 tk
fokhagyma-granulátum
bors
1 tk
fekete só
60 ml
növényi tej
4 szelet
magos kenyér
2 levél
fodros saláta
1 db
paradicsom

A tofurántottás szendvics első lépéseként a házi vegán majonéz készítésének állunk neki. Egy magas falú mérőpohárba öntjük a csicseriborsó-konzerv levét, majd hozzáadunk az olajon kívül minden hozzávalót. Egy botmixerrel elkezdjük turmixolni, majd lassan hozzácsorgatjuk az olajat, és addig nyomatjuk a botmixerrel, míg egy sűrű, majonézállagú, fehér krémet nem kapunk. Csicseriborsó-konzerv leve válogatja, hogy mennyi olajat vesz fel addig, míg egy szuper majonézállagot érünk el, így ha nem elég sűrű, nyugodtan csurgassunk még hozzá olajat.

A lila hagymát vékony karikákra vágjuk, egy csatos üvegbe halmozzuk, beleöntjük az ecetet, a forró vizet, a sót, a borsot és a cukrot, majd alaposan összerázzuk és félrerakjuk pihenni. Minimum fél órára, de minél tovább áll, annál jobb.

Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd a felaprított gombát alaposan lepirítjuk benne. Mikor szép aranybarna, rámorzsoljuk a füstölt tofut és tovább pirítjuk. Megszórjuk a fűszerekkel és alaposan elkeverjük, majd felöntjük a növényi tejjel. Mikor a tej kissé elpárolgott már, készen is vagyunk, mehet a tofurántottánk egy tányérba. 

A kenyérszeleteket lepirítjuk és jöhet a szendó összeállítása. Megkenjük a veganézzel a szeleteket, mehet bele a saláta, a tofurántotta, a paradicsom és egy-két karika a savanyított hagymából is. Kész is a szuper vegán tofurántottás szendvics, ami tele van értékes tápanyagokkal, és nem mellesleg brutálisan finom is! :D

tofurantottas-szendvics
Tofurántottás szendvics (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc 

Még több vegán recept:

Vegán paella

Sült karfiolsteak kápia paprikás hummusszal

Csicseriborsós-csokis keksz

Ha tetszett a Tofurántottás szendvics receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept