Hozzávalók
- 1 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 1 db paradicsom (90 g/db)
- 5 gerezd fokhagyma
- 100 g gomba
- 100 g fagyasztott zöldbab
- 5 g algalap
- 2 tk kurkuma
- 2 tk füstölt paprika
- 3 - 4 db babérlevél
- só, bors
- ½ csokor kakukkfű
- 1 csokor petrezselyem
- 280 g arborio rizs
- 900 ml zöldségalaplé
- 100 g fagyasztott zöldborsó
- 100 g kesudió
- 1 db citrom leve
Hozzávalók
- 1 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 1 db paradicsom (90 g/db)
- 5 gerezd fokhagyma
- 100 g gomba
- 100 g fagyasztott zöldbab
- 5 g algalap
- 2 tk kurkuma
- 2 tk füstölt paprika
- 3 - 4 db babérlevél
- só, bors
- ½ csokor kakukkfű
- 1 csokor petrezselyem
- 280 g arborio rizs
- 900 ml zöldségalaplé
- 100 g fagyasztott zöldborsó
- 100 g kesudió
- 1 db citrom leve
A vegán paella első lépéseként az olívaolajat felhevítjük egy nagyobb serpenyőben, majd hozzádobjuk az apróra vágott vöröshagymát és a csíkokra szeletelt kaliforniai paprikát. 5-6 perc alatt alaposan lepirítjuk.
Mehet az alapunkhoz a kockázott paradicsom, a felcikkezett fokhagyma, a felaprított gomba, a zöldbab, az algalapdarabok, majd a száraz fűszerek és a friss fűszernövények is. Alaposan elkeverjük a zöldségeket a fűszerekkel, majd 5 percig pirítjuk őket.
Jöhet az arborio rizs az alaphoz, majd felöntjük a zöldségalaplével. A rizsnek a serpenyő aljára kell kerülnie, egyszer megkeverjük, majd hagyjuk, hogy közepes lángon felforrjon. Miután felforraltuk, kicsit lejjebb vesszük a lángot és fedő nélkül főzzük 15 percig. Fontos, hogy ne kevergessük a rizst, de annak érdekében, hogy ne égjen le, megmozgathatjuk a serpenyőt.
A 15 perc leteltével hozzáadjuk a borsót, de még mindig nem keverjük meg. 5 perc után lekapcsoljuk a lángot, és félrehúzzuk a paellánkat. Lefedjük a serpenyőt, és 10-15 percig így hagyjuk – ez segíteni fog, hogy a rizs beszívja az esetleges maradék nedvességet.
A negyedóra leteltével a paellánk tetejére szórjuk a felaprított kesudiót és meglocsoljuk egy citrom kifacsart levével, és már indulhat is a falatozás. Ugye, milyen egyszerűen meg lehet csinálni a paellát növényi verzióban? És az íze is brutál finom, tele teljes értékű alapanyagokkal.
- Elkészítési idő: 45-50 perc
Ha tetszett a vegán paella receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!