Vegán
Laktózmentes
Vega
Hozzávalók
A nuggetshez
- 1 csomag keményebb tofu
- olaj a sütéshez
A marinádhoz
- 2 ek szójaszósz
- 2 ½ ek deaktivált élesztő
- 1 tk fokhagymapor
- 2 ek szőlőmagolaj
- 0.25 csésze szójatej
- 1 tk almaborecet
- ½ db chipotle in adobo paprika (villával pépesítve)
A chipotle majonézhez
- 200 ml szőlőmagolaj
- 2 tk só
- 2 tk mustár
- 150 ml szójatej
- 4 tk citromlé
- 2 tk almaborecet
- 2 ½ db chipotle in adobo paprika
- 1 késhegynyi fekete só
- 1 tk juharszirup
A fűszeres morzsához
- 2 csésze panko morzsa
- 2 ek deaktivált élesztő
- ½ tk Cayenne-bors
- 2 tk fokhagymapor
- 2 tk hagymapor
- 2 tk füstölt paprika
- 1 tk só
- 1 tk bors
A panírliszthez
- 1 csésze liszt
- 1 ek kukoricakeményítő
Az íróhoz
- 1 csésze szójatej
- 1 ek almaborecet
Az édesburgonya-hasábhoz
- 1 kg édesburgonya
- 1 - 2 ek kukoricakeményítő
- olaj a sütéshez
Vegán csirkenuggets
Hozzávalók
A nuggetshez
- 1 csomag keményebb tofu
- olaj a sütéshez
A marinádhoz
- 2 ek szójaszósz
- 2 ½ ek deaktivált élesztő
- 1 tk fokhagymapor
- 2 ek szőlőmagolaj
- 0.25 csésze szójatej
- 1 tk almaborecet
- ½ db chipotle in adobo paprika (villával pépesítve)
A chipotle majonézhez
- 200 ml szőlőmagolaj
- 2 tk só
- 2 tk mustár
- 150 ml szójatej
- 4 tk citromlé
- 2 tk almaborecet
- 2 ½ db chipotle in adobo paprika
- 1 késhegynyi fekete só
- 1 tk juharszirup
A fűszeres morzsához
- 2 csésze panko morzsa
- 2 ek deaktivált élesztő
- ½ tk Cayenne-bors
- 2 tk fokhagymapor
- 2 tk hagymapor
- 2 tk füstölt paprika
- 1 tk só
- 1 tk bors
A panírliszthez
- 1 csésze liszt
- 1 ek kukoricakeményítő
Az íróhoz
- 1 csésze szójatej
- 1 ek almaborecet
Az édesburgonya-hasábhoz
- 1 kg édesburgonya
- 1 - 2 ek kukoricakeményítő
- olaj a sütéshez
A tofut kettő vágódeszka közé tesszük, és a tetejére egy vízzel teli fazekat helyezünk, így préseljük pár órát, amíg a lehető legtöbb folyadék eltávozott belőle. Ezután leszárítjuk egy papírtörlővel, és a fagyasztóba helyezzük egy éjszakára. Másnap kivesszük, kiolvasztjuk, majd tetszőleges nuggets méretű darabokra tépkedjük.
A marindádhoz az alapanyagokat összekeverjük, majd beletesszük az összetépkedett tofut, és minimum 1 órát hagyjuk benne állni.
A csípős majonézhez az alapanyagokat az olaj kivételével egy kisebb kancsóba tesszük, majd egy botmixer segítségével folyamatos pürésítés mellett lassan hozzácsorgatjuk az olajat. Fogyasztásig hűtőbe tesszük.
A fűszeres morzsához a hozzávalókat összekeverjük egy tálban. Az íróhoz a szójatejet és az ecetet egy tálban összedolgozzuk. A panírliszthez a kukoricakeményítőt és lisztet bekeverjük. A tofut a lisztbe mártjuk, aztán az íróba, végül a morzsába, így panírozzuk be az összeset.
Az édesburgonyát meghámozzuk, majd hasábokra vágjuk, egy zacskóban összerázzuk a kukoricakeményítővel. A nuggetseket, majd az édesburgonyát bő, forró olajban ropogósra sütjük, és a majonézzel tálaljuk.
Ha tetszett a vegán csirkenuggets receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!