Hozzávalók
A medvehagymás tojáskrémhez
- 4 db tojás
- 100 ml olaj
- 2 tk mustár
- 1 tk fehérborecet
- 2 nagy csipet só
- bors
- 1 csipet cukor
- 1 kis csokor medvehagyma vagy 1 kis csokor snidling (50 g)
A körözötthöz
- 1 fej lila hagyma (kisebb)
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- 1 tk fehérborecet
- 250 g túró (ennek egy része lehetőleg juhtúró)
- 1 csapott mk őrölt kömény
- 1 tk pirospaprika
- bors
- 2 ek tejföl
A tormás sajtkrémhez
- 200 g natúr sajtkrém
- 2 tk ecetes torma
- 1 csipet só
A feltétekhez
- 3 db tojás
- 100 g szeletelt főtt sonka
- 1 csomag hagymacsíra
- 6 - 8 db koktélparadicsom
- 100 g füstölt trappista
- 5 - 6 db hónapos retek
- 7 levél bébispenót
- 50 g paprikakrém
- 7 levél zöld saláta
- 80 g lazackaviár
Az összeállításhoz
- 2 db félbagett
Háromféle szendvics húsvétra
Hozzávalók
A medvehagymás tojáskrémhez
- 4 db tojás
- 100 ml olaj
- 2 tk mustár
- 1 tk fehérborecet
- 2 nagy csipet só
- bors
- 1 csipet cukor
- 1 kis csokor medvehagyma vagy 1 kis csokor snidling (50 g)
A körözötthöz
- 1 fej lila hagyma (kisebb)
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- 1 tk fehérborecet
- 250 g túró (ennek egy része lehetőleg juhtúró)
- 1 csapott mk őrölt kömény
- 1 tk pirospaprika
- bors
- 2 ek tejföl
A tormás sajtkrémhez
- 200 g natúr sajtkrém
- 2 tk ecetes torma
- 1 csipet só
A feltétekhez
- 3 db tojás
- 100 g szeletelt főtt sonka
- 1 csomag hagymacsíra
- 6 - 8 db koktélparadicsom
- 100 g füstölt trappista
- 5 - 6 db hónapos retek
- 7 levél bébispenót
- 50 g paprikakrém
- 7 levél zöld saláta
- 80 g lazackaviár
Az összeállításhoz
- 2 db félbagett
A vendégváró szendvics már régen túlmutat a retró házibulik parizeres emlékein – nem mintha nem lettek volna jók – de azért erre vessetek egy pillantást! Idén valószínűleg szűk családi körben telik a húsvét, de ez még nem ok arra, hogy szendvics nélkül maradjatok
A feltéthez és a krémhez használatos tojásokat (4 + 3 db) sós, forró vízben 10 perc alatt keményre főzzük, majd lehűtjük és megpucoljuk.
A tojáskrémhez a főtt tojásokat egy késes aprítóba tesszük az olajjal, a mustárral, az ecettel, sóval, borssal és cukorral, majd homogénre, krémesre zúzzuk. A medvehagymát késsel finomra vágjuk és a krémbe keverjük, majd az egészet habzsákba töltjük.
A körözötthöz a lila hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, megszórjuk sóval, meglocsoljuk az ecettel, és pár percig állni hagyjuk. A túrót egy villával kicsit összetörjük, majd összekeverjük a marinált hagymával, a köménnyel, a pirospaprikával és a borssal, és az egészet fellazítjuk a tejföllel.
A tormás sajtkrémhez a sajtkrémet összekeverjük a sóval és az ecetes tormával.
Összeállítás
A kis kanapé szendvicsek összeállításához a félbagetteket srégen felszeleteljük. Nekünk 21 szelet lett belőlük, így 7-7 darabot készítettünk mindhárom fajtából.
7 szeletet megkenünk a tormás sajtkrémmel, majd a sonkaszeleteket kicsit meghajtogatva ráfektetjük. A medvehagymás tojáskrémből 1-1 kis pöttyöt nyomunk rá, megszórjuk a hagymacsírával és néhány szelet koktélparadicsomot fektetünk rá.
Másik 7 szeletet megkenünk a körözöttel, majd kis tölcsért hajtogatunk a sajtból, és a kenyerekre pakoljuk. A három főtt tojást felszeleteljük, néhány szeletet teszünk a sajtra, majd felszeletelt retekkel és bébispenótlevéllel díszítjük. A retró hatás kedvéért paprikakrémet is nyomunk rá.
A megmaradt 7 szeletre nyomunk a tojáskrémből, majd ráfektetjük a zöld salátaleveleket. A salátalevelek belsejébe nyomunk pár gömböt a krémből, végül lazackaviárt halmozunk rájuk.
Ha tetszett a háromféle húsvéti vendégváró szendvics receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!