A fantasztikus desszertek támogatója a
Hozzávalók
A körtékhez
- 4 db körte
- 800 ml vörösbor
- 150 g cukor
- 1 db vaníliarúd
A brownie-hoz
- 300 g étcsoki
- 200 g cukor
- 200 g vaj
- 5 db tojás
- 100 g liszt
- 30 g holland kakaópor
- 1 mk sütőpor
A csokiszószhoz
- 220 g étcsoki
- 50 g vaj
- 120 ml száraz vörösbor
- 10 g vaníliás cukor vagy vaníliarúd
A fantasztikus desszertek támogatója a
A fantasztikus desszertek támogatója a
Hozzávalók
A körtékhez
- 4 db körte
- 800 ml vörösbor
- 150 g cukor
- 1 db vaníliarúd
A brownie-hoz
- 300 g étcsoki
- 200 g cukor
- 200 g vaj
- 5 db tojás
- 100 g liszt
- 30 g holland kakaópor
- 1 mk sütőpor
A csokiszószhoz
- 220 g étcsoki
- 50 g vaj
- 120 ml száraz vörösbor
- 10 g vaníliás cukor vagy vaníliarúd
A körtéket meghámozzuk és egy akkora lábasba rakjuk, amiben épp elférnek egymás mellett. Ráöntjük a vörösbort és a cukrot. A vaníliarudat kettévágjuk, kikaparjuk a magjait (ezt majd a brownie-ba tesszük), és a héját a vörösborba dobjuk. Lefedjük a lábast egy fedővel, és alacsony lángon kb. 30 percet pároljuk a körtéket, majd elzárjuk a lángot, és a boros lében hagyjuk pihenni a gyümölcsöket.
A brownie-hoz vízgőz fölött egy nagy tálban összeolvasztjuk a csokit, a cukrot és a vajat. Mikor homogén, belekeverjük a tojásokat, majd a többi hozzávalót is. Egy 20 x 20 cm-es tepsibe öntjük a masszát, és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 20, max. 25 percig sütjük, majd ha teljesen kihűlt, 4 db egyforma korongot szúrunk ki belőle, amin elférnek a körték.
A csokiszószhoz összeolvasztjuk egy lábasban a hozzávalókat, és félrerakjuk.
Tálaláskor 4 db tányért készítünk ki, mindegyikre 1-1 kis merőkanálnyi szószt rakunk, erre jönnek a brownie-korongok. A körtéket lecsepegtetjük, kis talpat vágunk nekik, hogy stabilabban álljanak, és a sütik tetejére rakjuk.
Ha tetszett a vörösborban párolt körte receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!