Vegán receptek

Zé-félevegánbolognailasagne

Zé-féle vegán bolognai lasagne

Hozzávalók
1 csomag
durum lasagnetészta
(tojásmentes)
A besamelhez
80 g
kókuszzsír
80 g
liszt
1 l
szójatej
só, fehér bors
1 gerezd
zúzott fokhagyma
szerecsendió
A bolognai raguhoz
olaj
2 szál
répa
(kisebb)
4 szál
zellerszár
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
1 púpozott tk
sűrített paradicsom
250 ml
vegán vörösbor
só, bors
1 csipet
szárított oregánó
1 csipet
szárított kakukkfű
1 csipet
szárított rozmaring
1 db
babérlevél
100 ml
passata
1 púpozott tk
keményítő
100 ml
víz
A „darált húshoz”
130 g
szójagranulátum
4 ek
világos szójaszósz
200 ml
meleg víz

Elkészítés

A szójagranulátumot összekeverjük a többi hozzávalóval és hagyjuk állni 10 percet. 

Közben egy nagy lábasban egy kevés olajon kicsit lepirítjuk az apró kockára vágott répát és zellert, majd jöhet rá a hagyma is, és tovább pirítjuk. Ezután a vékonyra szeletelt fokhagyma következik, majd a serpenyőben helyet csinálunk a sűrített paradicsomnak, és azt is jól lepirítjuk. Ezután rárakjuk a szóját, és ismét pirítás következik. Felöntjük a borral, és hagyjuk kicsit rotyogni. Sózzuk, borsozzuk, majd belerakjuk a fűszereket is. Hozzáadjuk a passatát és a vízzel kikevert keményítőt. Rottyan egyet, és kész is.

Zé-féle vegán bolognai lasagne

A besamelhez a kókuszolajon kicsit megfuttatjuk a lisztet, felöntjük a szójatejjel, és a többi hozzávalóval együtt hagyjuk, hogy besűrűsödjön. Kicsit kiolajozzuk a tepsit, és egy kevés besamel után jöhet egy réteg tészta, egy réteg bolognai ragu, majd besamel és újra tészta. Ezt addig ismételjük, amíg a tepsi meg nem telik. 200 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Igen, jól olvassátok, ez a kaja bizony a klasszik lasagne teljesen vegán, azaz 100%-ban növényi alapanyagokból összepakolt változata, ami legalább olyan frankó, mint a húsos verzió, szóval irány a konyha, és teszteljétek mielőbb!

pictogram

Vega

pictogram

Laktózmentes

pictogram

Vegán

Hozzávalók

1 közepes méretű tepsihez
1 csomag
durum lasagnetészta
(tojásmentes)
A besamelhez
80 g
kókuszzsír
80 g
liszt
1 l
szójatej
só, fehér bors
1 gerezd
zúzott fokhagyma
szerecsendió
A bolognai raguhoz
olaj
2 szál
répa
(kisebb)
4 szál
zellerszár
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
1 púpozott tk
sűrített paradicsom
250 ml
vegán vörösbor
só, bors
1 csipet
szárított oregánó
1 csipet
szárított kakukkfű
1 csipet
szárított rozmaring
1 db
babérlevél
100 ml
passata
1 púpozott tk
keményítő
100 ml
víz
A „darált húshoz”
130 g
szójagranulátum
4 ek
világos szójaszósz
200 ml
meleg víz

A szójagranulátumot összekeverjük a többi hozzávalóval és hagyjuk állni 10 percet. 

Közben egy nagy lábasban egy kevés olajon kicsit lepirítjuk az apró kockára vágott répát és zellert, majd jöhet rá a hagyma is, és tovább pirítjuk. Ezután a vékonyra szeletelt fokhagyma következik, majd a serpenyőben helyet csinálunk a sűrített paradicsomnak, és azt is jól lepirítjuk. Ezután rárakjuk a szóját, és ismét pirítás következik. Felöntjük a borral, és hagyjuk kicsit rotyogni. Sózzuk, borsozzuk, majd belerakjuk a fűszereket is. Hozzáadjuk a passatát és a vízzel kikevert keményítőt. Rottyan egyet, és kész is.

Zé-féle vegán bolognai lasagne

A besamelhez a kókuszolajon kicsit megfuttatjuk a lisztet, felöntjük a szójatejjel, és a többi hozzávalóval együtt hagyjuk, hogy besűrűsödjön. Kicsit kiolajozzuk a tepsit, és egy kevés besamel után jöhet egy réteg tészta, egy réteg bolognai ragu, majd besamel és újra tészta. Ezt addig ismételjük, amíg a tepsi meg nem telik. 200 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.

Ha tetszett a Zé-féle vegán bolognai lasagne receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept