Rizses kaják

Zöldségesrizseshús

Zöldséges rizses hús

Hozzávalók
300 g
rizs
600 ml
víz
300 g
csirkemell
1 db
kaliforniai paprika
1 db
cukkini
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
olívaolaj
őrölt bors
1 tk
füstölt pirospaprika
1 tk
provence-i vagy olasz fűszerkeverék
200 - 250 ml
alaplé
2 tk
friss citromlé
40 g
vaj

Elkészítés

A rizst és a vizet összekeverjük egy tálban, sózzuk, majd a mikróban, maximum fokozaton 15 perc alatt megfőzzük. A csirkét, a paprikát és a cukkinit 2-3 cm-es kockákra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk.

Egy nagyobb lábasban közepes lángon 1-1 evőkanál olajon 2-3 perc alatt megpirítjuk külön-külön a paprikát és a cukkinit, majd kiszedjük.  Ugyanebben az edényben felmelegítjük a vajat és 3 evőkanál olajat, rádobjuk a csirkemellet. Sózzuk, borsozzuk, és ha kifehéredett, mehet rá a hagyma és a fokhagyma. 3-4 percig pirítjuk, majd rárakjuk az előpirított zöldségeket és fűszerezzük. Felöntjük az alaplével, meglocsoljuk a citromlével, és a felére redukáljuk az alaplé mennyiségét. Ekkor belerakjuk a rizst, hagyjuk még 2-3 percig összepirulni, és kész is vagyunk.

zoldseges-rizses-hus
Zöldséges rizses hús (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 40 perc

A rizses hús a kedvenced, de már nem tudod, hogyan készítsd el? Segítünk pár tuti tippel. Jöjjenek a kedvenc receptjeink!

Bácskai rizses hús

Zöldbabos rizses hús

Zöldfűszeres rizses hús

www.streetkitchen.hu

Laktató, megúszós vacsi, ami tökéletes elviteles ebédnek is. Az, hogy milyen zöldséget tesztek bele, csak rajtatok múlik, használjátok nyugodtan, amit a hűtőben találtok.

Hozzávalók

4 főre
300 g
rizs
600 ml
víz
300 g
csirkemell
1 db
kaliforniai paprika
1 db
cukkini
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
olívaolaj
őrölt bors
1 tk
füstölt pirospaprika
1 tk
provence-i vagy olasz fűszerkeverék
200 - 250 ml
alaplé
2 tk
friss citromlé
40 g
vaj

A rizst és a vizet összekeverjük egy tálban, sózzuk, majd a mikróban, maximum fokozaton 15 perc alatt megfőzzük. A csirkét, a paprikát és a cukkinit 2-3 cm-es kockákra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk.

Egy nagyobb lábasban közepes lángon 1-1 evőkanál olajon 2-3 perc alatt megpirítjuk külön-külön a paprikát és a cukkinit, majd kiszedjük.  Ugyanebben az edényben felmelegítjük a vajat és 3 evőkanál olajat, rádobjuk a csirkemellet. Sózzuk, borsozzuk, és ha kifehéredett, mehet rá a hagyma és a fokhagyma. 3-4 percig pirítjuk, majd rárakjuk az előpirított zöldségeket és fűszerezzük. Felöntjük az alaplével, meglocsoljuk a citromlével, és a felére redukáljuk az alaplé mennyiségét. Ekkor belerakjuk a rizst, hagyjuk még 2-3 percig összepirulni, és kész is vagyunk.

zoldseges-rizses-hus
Zöldséges rizses hús (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 40 perc

A rizses hús a kedvenced, de már nem tudod, hogyan készítsd el? Segítünk pár tuti tippel. Jöjjenek a kedvenc receptjeink!

Bácskai rizses hús

Zöldbabos rizses hús

Zöldfűszeres rizses hús

Ha tetszett a Zöldséges rizses hús receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept