Hirdetés
Green Kitchen

Zöldbabos rizses hús

Hozzávalók

4
főre
+
2 ek zsír
2 fej hagyma
700 g sertéscomb
2 db babérlevél
1 db paradicsom
1 db paprika
só, bors
1 ek darált paprika
2 gerezd fokhagyma
2 ek pirospaprika
300 g fagyasztott zöldbab

A rizshez

3 - 4 ek olaj
400 g rizs

A tálaláshoz

friss petrezselyemzöld
savanyúság
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Zöldbabos rizses hús

Egy igazi klasszikus, amivel szerintem nincs ember az univerzumban, aki ne találkozott volna. Akár a menzán vagy a nagyinál, de biztos, hogy volt hozzá szerencséje mindenkinek. Én most egy zöldbabos változatot mutatok nektek, amit feltétlen próbáljatok ki!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
2 ek zsír
2 fej hagyma
700 g sertéscomb
2 db babérlevél
1 db paradicsom
1 db paprika
só, bors
1 ek darált paprika
2 gerezd fokhagyma
2 ek pirospaprika
300 g fagyasztott zöldbab

A rizshez

3 - 4 ek olaj
400 g rizs

A tálaláshoz

friss petrezselyemzöld
savanyúság
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


Hirdetés

A zsírt felolvasztjuk, rárakjuk az apró kockákra vágott hagymát, és üvegesre pirítjuk. Ezután hozzátesszük a 1,5 x 1,5 centis kockákra vágott húst, és kissé megkapatjuk. Hozzáadjuk a babérlevelet, az apró kockákra vágott paradicsomot és paprikát, majd további 1 percig pirítjuk.

Felöntjük körülbelül 600 ml vízzel – a lényeg, hogy kicsit ellepje a húst –, majd mikor felforrt, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a darált paprikát, a fokhagymát és a tetejét megszórjuk a pirospaprikával. Nem keverjük el a pirospaprikát, hanem hagyjuk legalább két percig a tetején, mert a paprika a zsírban jobban oldódik, majd csak utána keverjük el. 

Közepes hőfokon addig főzzük, míg megpuhul a hús. A puhulási idő függ az állat korától, így nem kizárt, hogy akár két órát is kell főzni. Ha nagyon elfőtte volna a levét, pótoljuk a vizet. Én a 1,5 órás főzési idő alatt kétszer öntöttem rá körülbelül 200 ml folyadékot. 

Amikor a hús puha, beletesszük a már kiolvadt zöldbabot is, és további 5 percig főzzük. Ha szeretnénk, hogy jobban megpuhuljon a zöldbab, akkor toljuk ki a főzési időt. Én szeretem ha roppanós a zöldség.

A rizst az olajon körülbelül egy perc alatt lepirítjuk, majd felöntjük dupla, azaz jelen esetben 800 ml vízzel. Sózzuk, és fedő nélkül addig főzzük, míg a víz 90%-át magába szívja, majd elzárjuk alatta a tűzhelyet, és lefedjük. Hagyjuk, hogy magába szívja a maradék vizet is, és teljesen megpuhuljon. 

Mikor a rizs is és a pörkölt is elkészült, keverjük a rizst a húshoz, és friss, apróra vágott petrezselyemmel és savanyúsággal tálaljuk.

Zöldbabos rizses hús
Zöldbabos rizses hús

Ha tetszett a zöldbabos rizses hús receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Ezek is érdekelhetnek:

Bácskai rizses hús

Zöldfűszeres rizses hús

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások