Hirdetés
Bespájzolva

Bácskai rizses hús

Hozzávalók

4
főre
+
100 g sertészsír
1 fej hagyma (nagy)
4 - 6 gerezd fokhagyma
1 db paradicsom
1 db paprika
1 púpozott ek pirospaprika
2 tk majoranna
2 tk őrölt kömény
só, bors
600 g sertéslapocka
1 szál répa
1 szál petrezselyemgyökér
2 marék zöldborsó
400 g rizs
1 kis csokor petrezselyem
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Bácskai rizses hús

Ki ne szeretné a bácskai rizses húst?! Na persze nem azt, ami annyira száraz, hogy savanyúság nélkül meg se lehet enni. Itt egy zöldségekkel turbózott változat, amit biztosan szeretni fogtok.
Kipróbáltam, jóóó lett!
36
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
100 g sertészsír
1 fej hagyma (nagy)
4 - 6 gerezd fokhagyma
1 db paradicsom
1 db paprika
1 púpozott ek pirospaprika
2 tk majoranna
2 tk őrölt kömény
só, bors
600 g sertéslapocka
1 szál répa
1 szál petrezselyemgyökér
2 marék zöldborsó
400 g rizs
1 kis csokor petrezselyem
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A bácskai rizses hús elkészítéséhez zsírban vagy olajban megpirítjuk a finomra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a felkockázott paradicsomot és az apróra vágott paprikát. Pici vizet öntünk alá, majd leforraljuk és megszórjuk meg a pirospaprikával. Mehet rá minden fűszer, sózzuk, felöntjük egy kevés vízzel, és így pároljuk fél órát.

Bácskai rizses hús
Bácskai rizses hús

Hozzáadjuk a húst, és mindig ellenőrizzük alatta a folyadékot! Ha már majdnem puha a hús, elpároljuk a vizet, majd beletesszük a kockára vágott zöldségeket és a borsót. Mehet rá a rizs, és hozzámérünk 800 ml forró vizet. Addig forraljuk, amíg kezd sűrűsödni, majd fedő alatt 130 fokra melegített sütőben 30 perc alatt készre pároljuk.

Elkeverjük benne a frissen vágott petrezselymet, és tálalásig fedő alatt tartjuk.

Ha tetszett a bácskai rizses hús receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások