Hozzávalók
- 100 g sertészsír
- 1 fej hagyma (nagy)
- 4 - 6 gerezd fokhagyma
- 1 db paradicsom
- 1 db paprika
- 1 púpozott ek pirospaprika
- 2 tk majoranna
- 2 tk őrölt kömény
- só, bors
- 600 g sertéslapocka
- 1 szál répa
- 1 szál petrezselyemgyökér
- 2 marék zöldborsó
- 400 g rizs
- 1 kis csokor petrezselyem
Hozzávalók
- 100 g sertészsír
- 1 fej hagyma (nagy)
- 4 - 6 gerezd fokhagyma
- 1 db paradicsom
- 1 db paprika
- 1 púpozott ek pirospaprika
- 2 tk majoranna
- 2 tk őrölt kömény
- só, bors
- 600 g sertéslapocka
- 1 szál répa
- 1 szál petrezselyemgyökér
- 2 marék zöldborsó
- 400 g rizs
- 1 kis csokor petrezselyem
A bácskai rizses hús elkészítéséhez zsírban vagy olajban megpirítjuk a finomra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a felkockázott paradicsomot és az apróra vágott paprikát. Pici vizet öntünk alá, majd leforraljuk és megszórjuk a pirospaprikával. Mehet rá minden fűszer, sózzuk, felöntjük egy kevés vízzel, és így pároljuk fél órát.
Hozzáadjuk a húst, és mindig ellenőrizzük alatta a folyadékot! Ha már majdnem puha a hús, elpároljuk a vizet, majd beletesszük a kockára vágott zöldségeket és a borsót. Mehet rá a rizs, és hozzámérünk 800 ml forró vizet. Addig forraljuk, amíg kezd sűrűsödni, majd fedő alatt 130 fokra melegített sütőben 30 perc alatt készre pároljuk.
Elkeverjük benne a frissen vágott petrezselymet, és tálalásig fedő alatt tartjuk.
Ha tetszett a bácskai rizses hús receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!