Hozzávalók
- 800 g csirkemellfilé
- 4 db hamburgerbuci
- 50 g vaj
A BBQ szószhoz
- ½ fej vöröshagyma
- 500 g passata (passzírozott paradicsom)
- 3 ek barna cukor
- 1 ek Worcester szósz
- 1 ek folyékony füst
- 1 ek almaecet
- 1 tk cayenne bors
- chilipehely ízlés szerint
- 1 ek só
- 1 tk bors
- 1 tk mustár
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek füstölt paprika
A salátához
- 1 fej fehér káposzta (kb. 400 g)
- 1 szál sárgarépa
- 1 fej lilahagyma (kicsi)
- 80 g érett cheddar sajt
Az öntethez
- 150 g majonéz
- 30 g natúr joghurt
- só, bors
- 1 tk almaecet
- 1 tk mustár
- 1 kis csokor metélőhagyma
- citromlé
Az édesburgonya-hasábhoz
- 2 db édesburgonya
- 1 ek kukoricakeményítő
- 2 ek olaj
- só, bors
Hozzávalók
- 800 g csirkemellfilé
- 4 db hamburgerbuci
- 50 g vaj
A BBQ szószhoz
- ½ fej vöröshagyma
- 500 g passata (passzírozott paradicsom)
- 3 ek barna cukor
- 1 ek Worcester szósz
- 1 ek folyékony füst
- 1 ek almaecet
- 1 tk cayenne bors
- chilipehely ízlés szerint
- 1 ek só
- 1 tk bors
- 1 tk mustár
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek füstölt paprika
A salátához
- 1 fej fehér káposzta (kb. 400 g)
- 1 szál sárgarépa
- 1 fej lilahagyma (kicsi)
- 80 g érett cheddar sajt
Az öntethez
- 150 g majonéz
- 30 g natúr joghurt
- só, bors
- 1 tk almaecet
- 1 tk mustár
- 1 kis csokor metélőhagyma
- citromlé
Az édesburgonya-hasábhoz
- 2 db édesburgonya
- 1 ek kukoricakeményítő
- 2 ek olaj
- só, bors
A BBQ szósz hozzávalóit egy sütőtálban összekeverjük és beletesszük a megtisztított csirkemellet. Szorosan lefedjük alufóliával és 150 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 3 órán keresztül sütjük. A salátához az öntet hozzávalóit homogén állagúra keverjük, az apróra vágott snidlinget is hozzáadjuk. A káposztát vékony szálakra vágjuk, a répát a nagy, a sajtot pedig kis lyukú reszelőn lereszeljük. A lilahagymát apróra vágjuk. Csak fogyasztás előtt keverjük össze a zöldségeket az öntettel, hogy ropogósak maradjanak. Ha a hús ideje letelt, akkor a pulton pihentetjük 10-15 percet, anélkül, hogy a fóliát levennénk róla.
A bucikat félbevágjuk, mindkét felét megvajazzuk és száraz, forró serpenyőben 2-3 perc alatt aranybarnára pirítjuk őket.
A húst két villa segítségével szálaira szedjük, ráöntjük a BBQ szószt és jól összeforgatjuk vele. Tálalásnál először a húsból halmozunk a bucira, majd a káposztasalátából.
A sült édesburgonyával tálaljuk.