Hirdetés
Bespájzolva

Hozzávalók

4
főre
+

A majonézhez

1 db piros kaliforniai paprika
3 db tojássárgája
1 tk dijoni mustár
300 ml kanola- vagy szőlőmagolaj
½ db citrom leve
só, bors
1 tk füstölt paprika
1 ek Worcester szósz

A húspogácsához

500 g darált pulykahús
1 db tojás
25 g zsemlemorzsa (gluténmentes)
30 g tamari szójaszósz
só, bors
1 gerezd fokhagyma
olaj a sütéshez
4 szelet sajt

Az összeállításhoz

8 szelet bacon
2 db szívsaláta
1 - 2 db paradicsom
4 db hamburgerzsemle (gluténmentes)
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

BLT pulykaburger sült paprikás majonézzel

BLT, vagyis bacon, saláta és paradicsom. Egy olyan kombináció, ami mindent kiegészít, feldob, még finomabbá tesz. Lágy pulykahússal, olvadt sajttal és füstös, pikáns majonézzel találnak egymásra ezek az ízek. Hajtsátok fel az ingujjat és tegyetek a nyakatokba egy partedlit, mert nagyon szaftos burger készül! :-P
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A majonézhez

1 db piros kaliforniai paprika
3 db tojássárgája
1 tk dijoni mustár
300 ml kanola- vagy szőlőmagolaj
½ db citrom leve
só, bors
1 tk füstölt paprika
1 ek worcester szósz

A húspogácsához

500 g darált pulykahús
1 db tojás
25 g zsemlemorzsa (gluténmentes)
30 g tamari szójaszósz
só, bors
1 gerezd fokhagyma
olaj a sütéshez
4 szelet sajt

Az összeállításhoz

8 szelet bacon
2 db szívsaláta
1 - 2 db paradicsom
4 db hamburgerzsemle (gluténmentes)
Bevásárlólistához adom

A sütőt grillfokozaton 220 fokra melegítjük, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a paprikát, és betoljuk a forró sütőbe. Kb. 35-40 perc alatt, 2-3-szor megforgatva fekete, szenesre sütjük. Mikor minden oldala megpörkölődött, egy tálba tesszük, amit lefedünk egy tányérral, és félretesszük hűlni. 

Amíg a paprika sül, elkészítjük a majonézt. A tojássárgájákhoz adjuk a mustárt, kézi mixerrel pár másodpercig verjük, majd kisebb adagokban, nagyon lassan hozzácsorgatjuk az olajat, miközben magas fokozaton keverjük. Mikor elvegyítettük az összes olajat, és szép sűrű majonézt kaptunk, sóval, borssal és citromlével ízesítjük, alaposan átkeverjük, és hűtőbe tesszük. 

A baconszeleteket száraz serpenyőben, közepesen alacsony lángon ropogósra sütjük, majd egy papírtörlőre szedjük. 

BLT pulykaburger sült paprikás majonézzel

A húspogi összetevőit összegyúrjuk, kevés olajat hevítünk egy nagyobb serpenyőben, és egy falatnyi húst megsütünk kostólónak. Ha szükség van ízesítésre, akkor tökéletesítjük a keveréket. Négy egyforma méretű, lapos húspogácsát formázunk, és oldalanként 5-6 percig sütjük. Az utolsó 1-2 percnél a husik tetejére tesszük a sajtot, hogy megolvadjon. 

Amíg a hús sül, a salátát leveleire szedjük, a paradicsomot pedig vékony szeletekre vágjuk, illetve befejezzük a majonézt. Ehhez a kihűlt paprikát meghámozzuk, húsát egy késes aprítóba tesszük a fűszerekkel, pépesítjük, majd kézi habverővel a majonézhez keverjük. 

Jöhet a burger összeszerelése: a bucik vágott felét megpirítjuk, megkenjük a majonézzel, jöhet a sajtos húspogi, a paradicsom, a saláta, majd a bacon és a buci teteje.

Ha tetszett a BLT pulykaburger sült paprikás majonézzel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások