Hirdetés

Budapest burger

Hozzávalók

4
főre
+
600 g darált marhahús
só, bors
1 ek olaj
4 db hamburgerzsömle
200 g libamáj ((vagy kacsamáj))
8 szelet fehér szalonna (kisebb)

A lecsóhoz

100 g füstölt zsírszalonna
1 tk sűrített paradicsom
1 fej hagyma
5 db csiperkegomba
1 db paprika
1 db paradicsom
100 ml víz vagy alaplé
só, bors
1 tk pirospaprika

A zöldborsóhoz

50 g vaj
200 g zöldborsó (friss/fagyasztott)

A szalmaburgonyához

2 db sütni való burgonya (nagyobb)
olaj a sütéshez
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Budapest burger

Ennek az ételnek a szellemi atyja a Budapest bélszín, melyet jó 60 éve alkottak meg a Világkiállításra; maguk az ízek viszont a mai napig tökéletesen működnek együtt – így jött az ötlet, hogy mi lenne, ha ezt is burgeresíteném? Szerintem a végeredmény magáért beszél…
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
600 g darált marhahús
só, bors
1 ek olaj
4 db hamburgerzsömle
200 g libamáj ((vagy kacsamáj))
8 szelet fehér szalonna (kisebb)

A lecsóhoz

100 g füstölt zsírszalonna
1 tk sűrített paradicsom
1 fej hagyma
5 db csiperkegomba
1 db paprika
1 db paradicsom
100 ml víz vagy alaplé
só, bors
1 tk pirospaprika

A zöldborsóhoz

50 g vaj
200 g zöldborsó (friss/fagyasztott)

A szalmaburgonyához

2 db sütni való burgonya (nagyobb)
olaj a sütéshez
Bevásárlólistához adom

A lecsóhoz felkockázzuk a szalonnát, és egy forró serpenyőben zsírjára sütjük, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, amit kissé lepirítunk, ezután pedig jöhet bele az aprított hagyma, és az egészet hagyjuk párolódni. Hozzáadjuk a negyedelt gombát, pár perc elteltével pedig mehet hozzá a felkarikázott paprika és a kockákra vágott paradicsom. Felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk és pirospaprikával ízesítjük, majd 5-8 perc alatt hagyjuk a zöldségeket megpuhulni és összeesni.

A zöldborsót kevés vajon 3-5 perc alatt megfuttatjuk.

A burgonyát nagyon vékonyra, gyufaszál méretűre vágjuk, majd forró olajban ropogósra sütjük.

A darált marhahúsból 4 pogácsát formálunk, a felületén sózzuk, borsozzuk, majd kevés olajon, közepes lángon oldalanként 4-5 perc alatt készre sütjük. Ha kész, a húsból kisülő szafton megpirítjuk a félbevágott zsömléket. Legvégül a szeletelt májat oldalanként 1-2 perc alatt megpirítjuk, majd pedig a beirdalt szalonnaszeleteket is zsírjára sütjük.

A pirult zsömle aljára szedünk a lecsóból, erre kerül a zöldborsó, majd a húspogácsa. A sült szalonna következik, utána a grillezett máj, és egy marék szalmaburgonyával fejezzük be a tisztelgést a nagy öregek előtt, végül a burger kalapjával zárunk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások