Hozzávalók
A húspogácsához
- 300 g darált csirkemellfilé
- só, bors
- 4 szelet trappista sajt
- 4 szelet cheddar sajt
A kukoricasalátához
- 2 db főtt kukorica
- 2 ek olívaolaj
Az öntethez
- 100 g majonéz
- 100 g tejföl
- 25 g dijoni mustár
- 1 ek vörösborecet
- 2 ek barna cukor
- só, tarka bors
- 2 szál újhagyma
Az összeállításhoz
- 2 db hamburgerzsemle
- 1 fej lila hagyma
- 1 db paradicsom
Hozzávalók
A húspogácsához
- 300 g darált csirkemellfilé
- só, bors
- 4 szelet trappista sajt
- 4 szelet cheddar sajt
A kukoricasalátához
- 2 db főtt kukorica
- 2 ek olívaolaj
Az öntethez
- 100 g majonéz
- 100 g tejföl
- 25 g dijoni mustár
- 1 ek vörösborecet
- 2 ek barna cukor
- só, tarka bors
- 2 szál újhagyma
Az összeállításhoz
- 2 db hamburgerzsemle
- 1 fej lila hagyma
- 1 db paradicsom
A főtt kukoricát kevés olajjal meggrilezzük, majd levágjuk róla a szemeket. Az öntet hozzávaóit összekeverjük, majd belekeverjük a kukoricát is.
A darált húsból pogácsát formázunk, sózzuk, borsozzuk, és mindkét oldalát meggrillezzük úgy, hogy a másodikra 2-2 szelet trappista és cheddar sajtot olvasztunk.
A félbevágott zsemlék belső felét megpirítjuk. Az összerakáshoz a pirult zsemle aljára halmozunk a kukoricasalátából, erre jöhet a húspogácsa, egy nagy karika lila hagyma, egy karika paradicsom, végül a pirult buci teteje.
Ha tetszett a csirkeburger receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!