Szendvics

Grillsajtosburgersavanyítottretekkel

Grillsajtos burger savanyított retekkel

Hozzávalók
30 g
vaj
10 g
vaj
A savanyított retekhez
1 csokor
hónapos retek
1 csipet
100 ml
almaecet
A szószhoz
1 fej
vöröshagyma
(90 g/fej)
só, bors
100 g
majonéz
1 ek
szójaszósz
1 tk
sriracha szósz
Az összeállításhoz
4 db
hamburgerbuci
2 csomag
sajt steak
(160 g-os kiszerelés)
50 g
madársaláta

Elkészítés

A grillsajtos burger elkészítéséhez először a savanyított retekhez felszeleteljük a retket, összekeverjük sóval és ecettel, és tálalásig hagyjuk állni.

A szószhoz vékony félkarikákra vágjuk a hagymát, és egy serpenyőben, közepes hőmérsékleten aranybarnára pirítjuk a vajon, közben sózzuk, borsozzuk. A lepirított hagymát egy tálban elkeverjük a mártás többi hozzávalójával.

A bucikat elfelezzük és vágott oldalukkal lefelé megpirítjuk a vajon. Alacsonyabb hőfokon a grillsajtot is lepirítjuk a serpenyőben. Tálalásnál a buci aljára rakunk egy kevés mártást, erre jöhet a saláta, egy kevés retek, az elfelezett sajt, végül pedig a buci teteje, amire tehetünk még egy kis szószt. 

grillsajtos-burger-savanyitott-retekkel
Grillsajtos burger savanyított retekkel (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

Még több burger, amiből egyáltalán nem hiányzik a hús:

Kuszkuszos vega burger

Vega burger füstölt tofuval

Vega babburger csemegeuborkás koktélszósszal

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

A hambi hús nélkül is szuper, úgyhogy most egy sajt steakkel készítettem. A karamellizált hagyma és a savanyított retek pompásan kiegészíti, úgyhogy egyáltalán nem fog hiányozni belőle a hús, és még laktató is.

pictogram

Vega

Hozzávalók

4 darabhoz
30 g
vaj
10 g
vaj
A savanyított retekhez
1 csokor
hónapos retek
1 csipet
100 ml
almaecet
A szószhoz
1 fej
vöröshagyma
(90 g/fej)
só, bors
100 g
majonéz
1 ek
szójaszósz
1 tk
sriracha szósz
Az összeállításhoz
4 db
hamburgerbuci
2 csomag
sajt steak
(160 g-os kiszerelés)
50 g
madársaláta

A grillsajtos burger elkészítéséhez először a savanyított retekhez felszeleteljük a retket, összekeverjük sóval és ecettel, és tálalásig hagyjuk állni.

A szószhoz vékony félkarikákra vágjuk a hagymát, és egy serpenyőben, közepes hőmérsékleten aranybarnára pirítjuk a vajon, közben sózzuk, borsozzuk. A lepirított hagymát egy tálban elkeverjük a mártás többi hozzávalójával.

A bucikat elfelezzük és vágott oldalukkal lefelé megpirítjuk a vajon. Alacsonyabb hőfokon a grillsajtot is lepirítjuk a serpenyőben. Tálalásnál a buci aljára rakunk egy kevés mártást, erre jöhet a saláta, egy kevés retek, az elfelezett sajt, végül pedig a buci teteje, amire tehetünk még egy kis szószt. 

grillsajtos-burger-savanyitott-retekkel
Grillsajtos burger savanyított retekkel (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

Még több burger, amiből egyáltalán nem hiányzik a hús:

Kuszkuszos vega burger

Vega burger füstölt tofuval

Vega babburger csemegeuborkás koktélszósszal

Ha tetszett a Grillsajtos burger savanyított retekkel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept