Vega
Hozzávalók
A tofuhoz
- 300 g füstölt tofu
- 1 tk folyékony füst
- 3 ek szójaszósz
- frissen őrölt bors
- 3 ek olaj
A mártáshoz
- 1 fej lila hagyma (kisebb)
- 8 ek majonéz
- 2 ek magos dijoni mustár
- 2 tk vöröshagymapor
- frissen őrölt bors
- 1 mk citromlé
Az összeszereléshez
- 4 db hamburgerbuci
- 1 fej lila hagyma (kisebb)
- 1 db kaliforniai paprika
- 4 marék madársaláta
Hozzávalók
A tofuhoz
- 300 g füstölt tofu
- 1 tk folyékony füst
- 3 ek szójaszósz
- frissen őrölt bors
- 3 ek olaj
A mártáshoz
- 1 fej lila hagyma (kisebb)
- 8 ek majonéz
- 2 ek magos dijoni mustár
- 2 tk vöröshagymapor
- frissen őrölt bors
- 1 mk citromlé
Az összeszereléshez
- 4 db hamburgerbuci
- 1 fej lila hagyma (kisebb)
- 1 db kaliforniai paprika
- 4 marék madársaláta
A vega burger elkészítését azzal kezdjük, hogy a tofut 8 egyenlő szeletre vágjuk, a többi hozzávalót összekeverjük egy tálban, belerakjuk a tofuszeleteket, és hagyjuk állni fél órát.
A mártáshoz apróra vágjuk a lila hagymát, majd összekeverjük a többi hozzávalóval. A bucikat elfelezzük, és egy száraz serpenyőben megpirítjuk a vágott felüket. Kivesszük a bucikat, és az olajon, közepesen magas hőmérsékleten, 4-5 perc alatt megpirítjuk a tofuszeleteket.
Ezután összerakjuk a hamburgert: a buci aljára teszünk egy adag mártást, erre jöhetnek a felszeletelt zöldségek, a saláta, a tofu, végül pedig a buci teteje.
előkészítési idő: 35 perc
sütési idő: 10 perc
összesen: 45 perc
Ha tetszett a vega burger füstölt tofuval receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!