Hirdetés

Így kell otthon hamburgert sütni

Hozzávalók

A bucihoz (10 db)

Hozzávaló kipipálva
750 g liszt
Hozzávaló kipipálva
1 tk só
Hozzávaló kipipálva
70 g cukor
Hozzávaló kipipálva
40 g friss élesztő
Hozzávaló kipipálva
1 db tojás
Hozzávaló kipipálva
50 g puha vaj
Hozzávaló kipipálva
450 g natúr joghurt
Hozzávaló kipipálva
1 db tojás a kenéshez
Hozzávaló kipipálva
2 ek szezámmag a tetejére

A savanyított hagymához

Hozzávaló kipipálva
300 ml víz
Hozzávaló kipipálva
150 ml fehérborecet
Hozzávaló kipipálva
1 tk egész bors
Hozzávaló kipipálva
2 db babérlevél
Hozzávaló kipipálva
1 tk cukor
Hozzávaló kipipálva
½ tk só
Hozzávaló kipipálva
2 fej lilahagyma

 A fűszeres majonézhez

Hozzávaló kipipálva
2 db tojássárgája
Hozzávaló kipipálva
1 tk mustár
Hozzávaló kipipálva
pár csepp citromlé
Hozzávaló kipipálva
½ tk só
Hozzávaló kipipálva
500 ml napraforgóolaj
Hozzávaló kipipálva
3 ek jéghideg víz
Hozzávaló kipipálva
½ tk só
Hozzávaló kipipálva
1 tk citromlé
Hozzávaló kipipálva
4 - 5 db fűszeres paradicsomszószban eltett chipotle paprika (Chipotle Adobo szószban)

A húspogácsához (5-6 db)

Hozzávaló kipipálva
1 kg darált marhahús
Hozzávaló kipipálva
20 dkg marhavese faggyú vagy szalonna

Az összeállításhoz

Hozzávaló kipipálva
6 - 8 szelet bacon
Hozzávaló kipipálva
jégsaláta
Hozzávaló kipipálva
vékonyra szeletelt paradicsom
Hozzávaló kipipálva
6 szelet sajt
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Így kell otthon hamburgert sütni

Hogyan készül a tökéletes házi hamburger? Mi a titka egy valódi bucinak és hamburgerhúsnak? Mitől lesz csodaszép színe a savanyított hagymának? Milyen az ultimate hamburgerszósz? Megannyi kérdés, amelyekre a válasz a videóban érkezik. 
Kipróbáltam, jóóó lett!
299
Hirdetés

Hozzávalók

A bucihoz (10 db)

Hozzávaló kipipálva
750 g liszt
Hozzávaló kipipálva
1 tk só
Hozzávaló kipipálva
70 g cukor
Hozzávaló kipipálva
40 g friss élesztő
Hozzávaló kipipálva
1 db tojás
Hozzávaló kipipálva
50 g puha vaj
Hozzávaló kipipálva
450 g natúr joghurt
Hozzávaló kipipálva
1 db tojás a kenéshez
Hozzávaló kipipálva
2 ek szezámmag a tetejére

A savanyított hagymához

Hozzávaló kipipálva
300 ml víz
Hozzávaló kipipálva
150 ml fehérborecet
Hozzávaló kipipálva
1 tk egész bors
Hozzávaló kipipálva
2 db babérlevél
Hozzávaló kipipálva
1 tk cukor
Hozzávaló kipipálva
½ tk só
Hozzávaló kipipálva
2 fej lilahagyma

 A fűszeres majonézhez

Hozzávaló kipipálva
2 db tojássárgája
Hozzávaló kipipálva
1 tk mustár
Hozzávaló kipipálva
pár csepp citromlé
Hozzávaló kipipálva
½ tk só
Hozzávaló kipipálva
500 ml napraforgóolaj
Hozzávaló kipipálva
3 ek jéghideg víz
Hozzávaló kipipálva
½ tk só
Hozzávaló kipipálva
1 tk citromlé
Hozzávaló kipipálva
4 - 5 db fűszeres paradicsomszószban eltett chipotle paprika (Chipotle Adobo szószban)

A húspogácsához (5-6 db)

Hozzávaló kipipálva
1 kg darált marhahús
Hozzávaló kipipálva
20 dkg marhavese faggyú vagy szalonna

Az összeállításhoz

Hozzávaló kipipálva
6 - 8 szelet bacon
Hozzávaló kipipálva
jégsaláta
Hozzávaló kipipálva
vékonyra szeletelt paradicsom
Hozzávaló kipipálva
6 szelet sajt
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

Természetes, hogy mindenki gondolkodás nélkül a hamburgert mondaná, ha megkérdeznénk, melyik a legklasszabb és legismertebb amerikai étel. Most megtudhatjátok, hogy hogyan készül a tökéletes hamburgerbuci és mitől olyan istenien szaftos a húspogácsa. Házi hamburger, ahogy mi csináljuk!

Buci készítése

A buci hozzávalóit keverőtálba tesszük és sima tésztát dagasztunk belőle. Amikor fényes a felülete és elválik az edény falától, megszórjuk kevés liszttel és huzatmentes helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkára borítjuk, kicsit átgyúrjuk és 10 részre osztjuk. Kis gömböket formázunk mindegyikből, az alját becsípjük és végül kicsit benyomjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megkenjük egy kissé felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal. 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt pirosra sütjük.

hamburgerbuci
Tökkkéletes!

A savanyított hagymához egy kis lábosba tesszük a vizet, ecetet, borsot, babérlevelet, cukrot és a sót. Felforraljuk. A hagymát karikákra vágjuk és egy tálba tesszük. Rászűrjük a forrásban levő ecetes folyadékot és hagyjuk benne kihűlni a hagymát.

A majonézhez egy tálba tesszük a tojássárgáját, a mustárt, a citromlevet és a sót. Habverővel elkezdjük habosítani, amikor elkezd a tojás krémesedni, eleinte cseppenként adagoljuk hozzá az olajat. Folyamatosan keverjük és egyre bátrabban, de még mindig vékony sugárban öntjük hozzá az olajat. Hozzákeverünk egy evőkanál jéghideg vizet, majd folytatjuk a keverést és az olaj adagolását. Még kétszer adunk hozzá  1-1 evőkanál vizet és addig keverjük, amíg a tojás felveszi az összes olajat, nagyon krémes, sűrű és fehér lesz. A majonézt ízesítjük sóval, citromlével és durvára vágott chipotle paprikával.

házi hamburger
Cuccos házi hamburger

Hús sütése

A darált húst összedolgozzuk a faggyúval és húspogácsákat formázunk belőle, fejenként 15-20 dekával számoljunk.

Közepesen forró serpenyőben pár csepp olajon ropogósra sütjük a bacont, majd félretesszük, a serpenyőt kitöröljük és jöhet a hús sütése. A húspogácsákat sózzuk, borsozzuk sütés előtt és a forró serpenyőben kevés olajon elkezdjük sütni: 1-1 percig sütjük mindkét oldalát, majd rátesszük a sajtszeletet, egy percig sütjük még fedő alatt, és kész is. Pár percig pihentetjük, közben a félbevágott hamburgerbucikat kevés vajon lepirítjuk.

Összeállítjuk a hamburgereket: megkenjük a chipotle majonézzel a buci alját, teszünk rá pár levél salátát, egy szelet paradicsomot, ráültetjük a húspogácsát a ráolvadt sajttal, pár karika lilahagyma, a sült bacon, még egy kis szósz és a buci tetejével zárjuk a sort.

  • Előkészítési idő: 75 perc
  • Sütési idő: 15 perc
  • Összesen 90 perc
hamburgerbuci
Tökéletes hamburgerbucik

Ha tetszett a hamburger receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?