Hirdetés

Hozzávalók

4
szendvicshez
+

A húshoz

kb. 1 kg marhanyak
50 ml olívaolaj
só, bors

A páchoz

25 g paradicsompüré
50 g mustár
25 g bbq szósz
1 tk pirospaprika
1 ek méz

A szószhoz

1 fej hagyma
1 ek olaj
1 gerezd fokhagyma
25 g paradicsompüré
100 g ketchup
25 g bbq szósz
1 tk pirospaprika
1 db chilipaprika (kisebb)
só, bors
1 ek méz
25 ml ecet

Az összeállításhoz

4 db szezámmagos császárzsemle
8 szelet cheddar
1 fej lila hagyma
100 g kovászos uborka
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Lassan sülő marhahúsos szendvics

Bár lassan visszatért minden a normál kerékvágásba, úgy gondolom, egy ilyen recept bármikor jól jöhet a hétvégékre is akár!
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

4
szendvicshez
+

A húshoz

kb. 1 kg marhanyak
50 ml olívaolaj
só, bors

A páchoz

25 g paradicsompüré
50 g mustár
25 g bbq szósz
1 tk pirospaprika
1 ek méz

A szószhoz

1 fej hagyma
1 ek olaj
1 gerezd fokhagyma
25 g paradicsompüré
100 g ketchup
25 g bbq szósz
1 tk pirospaprika
1 db chilipaprika (kisebb)
só, bors
1 ek méz
25 ml ecet

Az összeállításhoz

4 db szezámmagos császárzsemle
8 szelet cheddar
1 fej lila hagyma
100 g kovászos uborka
Bevásárlólistához adom

A húsba belemasszírozzuk az olajjal összekevert sót és borsot, majd egy serpenyőben nagy lángon kérgesítjük.

A pác hozzávalóit összekeverjük, ezt is belenyomkodjuk a hús külsejébe, ezután egy tepsibe tesszük, amit felöntünk félig vízzel, lefóliázzuk, és 150 fokra előmelegített sütőben 4-6 órán át sütjük, vagy amíg meg nem puhul. Amikor elkészült, tetszés szerinti formára (szeletek, csíkok, kockák) szeljük.

A szószhoz az apróra vágott hagymákat megdinszteljük az olajon, majd hozzáadjuk a többi összetevőt, 5-8 percig főzzük, ha szükséges, állítunk az ízeken. A végén botmixerrel pürésítjük, és hozzáadjuk a hús alatti szaftot, ha maradt.

A zsemléket félbevágjuk, egy rácsra tesszük, rakunk az aljukra egy-egy szelet cheddart, majd szedünk rá a húsból, teszünk rá egy-egy karika lila hagymát és némi felcsíkozott kovászos uborkát, végül még egy szelet sajttal zárjuk. Mellétesszük a zsemlék tetejét is, üresen.

Betoljuk a sütőbe felső grillre, és addig pirítjuk, amíg a sajt meg nem olvad és a zsemle meg nem pirul. A zsemle tetejére szedünk a szószból, összefordítjuk, és készen is vagyunk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások