Hozzávalók
- 2 db császárzsemle
- 4 db mirelit bécsi szelet
- 4 ek majonéz
- 2 ek tejföl
- 4 db csemegeuborka
- 2 tk csemegeuborka-lé
- pár csepp citromlé
- só, bors
- 0.25 fej jégsaláta
Hozzávalók
- 2 db császárzsemle
- 4 db mirelit bécsi szelet
- 4 ek majonéz
- 2 ek tejföl
- 4 db csemegeuborka
- 2 tk csemegeuborka-lé
- pár csepp citromlé
- só, bors
- 0.25 fej jégsaláta
A mirelit bécsi krumplipürével vagy rizzsel is príma, de a zsemlés változatról se feledkezzünk meg!
A császárzsemléket kettévágjuk. A bécsi szeleteket kivesszük a fagyasztóból, és 160-170 fokos, 2-3 ujjnyi vastagságú olajban 8-10 perc alatt készre sütjük őket. A majonézt, a tejfölt, az apróra vágott csemegeuborkát, a citromlevet, az uborkalevet, a sót, a borsot és a csíkokra vágott jégsalátát összekeverjük. A zsemlék alsó részére 2-2 szelet rántott húst rakunk, ráhalmozzuk a „salátát”, majd rádobjuk a zsemlék tetejét.
Ha tetszett a mirelit bécsis zsemle receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!