Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Pik-pak tortillatekercsek avokádóval és csirkével

Hozzávalók

2
főre
+
1 db filézett csirke felsőcomb (vagy maradék sült hús)
olívaolaj, só, bors
1 db citrom
1 marék friss zöldfűszer vegyesen (rozmaring, majoranna, oregano, kakukkfű, zsálya)
2 db nagyméretű tortillalap
100 g fetasajt
150 ml görög joghurt
1 csokor kapor
1 db kisebb kápia paprika
1 db kisebb sárgarépa
4 szelet gouda sajt
1 marék friss zöldsaláta
1 db avokádó
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Pik-pak tortillatekercsek avokádóval és csirkével

Ebben a műfajban az a jó, hogy a végtelenségig variálható. Mindenki azt tölt bele, amit szeret, a végeredmény mindig szép és látványos, és sokkal izgalmasabb, mint egy sima szendvics. Legtutibb tipp egy jó kis piknikezéshez!
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
1 db filézett csirke felsőcomb (vagy maradék sült hús)
olívaolaj, só, bors
1 db citrom
1 marék friss zöldfűszer vegyesen (rozmaring, majoranna, oregano, kakukkfű, zsálya)
2 db nagyméretű tortillalap
100 g fetasajt
150 ml görög joghurt
1 csokor kapor
1 db kisebb kápia paprika
1 db kisebb sárgarépa
4 szelet gouda sajt
1 marék friss zöldsaláta
1 db avokádó
Bevásárlólistához adom

A zöldfűszereket apróra vágjuk, hozzáreszeljük a citrom héját és néhány kanál olívaolajat, majd alaposan bedörzsöljük vele a húst. Ha van lehetőségünk, pácoljuk pár órát a hűtőben, akkor még finomabb lesz, de akár azonnal is kisüthetjük.
Sütés előtt sózzuk, borsozzuk a hús mindkét felét, majd forró serpenyőben, néhányszor megforgatva, oldalanként kb. 3 perc alatt megsütjük. Pihentetjük kicsit szeletelés előtt. Közben a paprikát és a répát vékony csíkokra vágjuk. A fetasajtot villával összetörjük, majd kikeverjük a görög joghurttal, fél citrom kifacsart levével és az apróra vágott kaporral.

A tortillalapokat forró serpenyőben pár pillanat alatt picit átmelegítjük (nem kell, hogy megpiruljon, akkor nem lehet szépen tekerni). A csirkét felszeleteljük. Az avokádót megpucoljuk, felszeleteljük és csepegtetünk rá kevés citromlevet, hogy ne barnuljon meg, majd sózzuk, borsozzuk.

A tortillákat vékonyan megkenjük a fetás krémmel, eloszlatjuk rajtuk a felszeletelt sült húst, a zöldségcsíkokat, az avokádószeleteket, a sajtot és a salátát, majd szorosan feltekerjük, mint egy palacsintát. Középen félbevágjuk, a végeit alufóliába csomagoljuk. Ez össze is tartja a jól megtöltött tekercset és fogni/enni is szebben lehet. Tölthetjük úgy is, mint egy klasszikus wrap-et, hogy a tortillalap alját picit felhajtjuk, és oldal irányban tekerjük fel, akkor 1 nagy tekercset kapunk.

 

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások