Hozzávalók
A húspogácsához
- 1 kis csokor friss rozmaring
- 1 kis csokor friss zsálya
- 1 kis csokor friss petrezselyem
- 1 kis csokor friss oregánó
- 1 kg darált sertéshús
- só ízlés szerint
- 2 tk tört bors
- 2 tk fokhagymapor
- 2 - 4 ek olaj a sütéshez
A Waldorf-betéthez
- 150 g zöld alma
- 150 g zeller
- 50 g dió
- 200 g majonéz
- ½ tk tört bors
- 0.25 tk Cayenne-bors
- ½ tk füstölt paprika
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek magos mustár
- ½ ek mustár
- 1 kis csokor zsálya
Az összeállításhoz
- 4 szelet vörös cheddar
- 4 db kocka alakú ciabatta
- 80 g bébispenót
Sertés Waldorf-burger
Hozzávalók
A húspogácsához
- 1 kis csokor friss rozmaring
- 1 kis csokor friss zsálya
- 1 kis csokor friss petrezselyem
- 1 kis csokor friss oregánó
- 1 kg darált sertéshús
- só ízlés szerint
- 2 tk tört bors
- 2 tk fokhagymapor
- 2 - 4 ek olaj a sütéshez
A Waldorf-betéthez
- 150 g zöld alma
- 150 g zeller
- 50 g dió
- 200 g majonéz
- ½ tk tört bors
- 0.25 tk Cayenne-bors
- ½ tk füstölt paprika
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek magos mustár
- ½ ek mustár
- 1 kis csokor zsálya
Az összeállításhoz
- 4 szelet vörös cheddar
- 4 db kocka alakú ciabatta
- 80 g bébispenót
A húspogácsához a zöldfűszereket nagyon apróra vágjuk, majd a többi hozzávalóval alaposan összedolgozzuk, és 250 g-os burgerhúsokat formázunk belőle.
A Waldorf-saláta betéthez az almát és a zellert gyufa méretű csíkokra, a diót rusztikus darabokra, a zsályát finomra aprítjuk, majd az összes többi hozzávalóval összekeverjük.
Egy füstölgő serpenyőben az olajon a húsok mindkét oldalát pirosra sütjük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket, rárakjuk a sajtot, és 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük. A ciabattába teszünk a bébispenótból, a Waldorf-betétből, ráhelyezzük a húst, majd a kenyér tetejét, és kész is.
Ha tetszett a sertés Waldorf-burger receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!