Hirdetés

Sertés Waldorf-burger

Hozzávalók

2
nagy burgerhez
+

A húspogácsához

1 kis csokor friss rozmaring
1 kis csokor friss zsálya
1 kis csokor friss petrezselyem
1 kis csokor friss oregánó
1 kg darált sertéshús
só ízlés szerint
2 tk tört bors
2 tk fokhagymapor
2 - 4 ek olaj a sütéshez

A Waldorf-betéthez

150 g zöld alma
150 g zeller
50 g dió
200 g majonéz
½ tk tört bors
0.25 tk Cayenne-bors
½ tk füstölt paprika
1 gerezd fokhagyma
1 ek magos mustár
½ ek mustár
1 kis csokor zsálya

Az összeállításhoz

4 szelet vörös cheddar
4 db kocka alakú ciabatta
80 g bébispenót
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Sertés Waldorf-burger

Ettetek már sertésburgert? Ha nem, feltétlen próbáljátok ki, persze, ha igen, akkor is… Hoztam nektek egy tuti burgerreceptet ciabattával, amiben biztos nem fogtok csalódni. Persze, ha inkább a burgerbuci fanjai vagytok, akkor használhattok hozzá azt is.
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

2
nagy burgerhez
+

A húspogácsához

1 kis csokor friss rozmaring
1 kis csokor friss zsálya
1 kis csokor friss petrezselyem
1 kis csokor friss oregánó
1 kg darált sertéshús
só ízlés szerint
2 tk tört bors
2 tk fokhagymapor
2 - 4 ek olaj a sütéshez

A Waldorf-betéthez

150 g zöld alma
150 g zeller
50 g dió
200 g majonéz
½ tk tört bors
0.25 tk Cayenne-bors
½ tk füstölt paprika
1 gerezd fokhagyma
1 ek magos mustár
½ ek mustár
1 kis csokor zsálya

Az összeállításhoz

4 szelet vörös cheddar
4 db kocka alakú ciabatta
80 g bébispenót
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


A húspogácsához a zöldfűszereket nagyon apróra vágjuk, majd a többi hozzávalóval alaposan összedolgozzuk, és 250 g-os burgerhúsokat formázunk belőle. 

A Waldorf-saláta betéthez az almát és a zellert gyufa méretű csíkokra, a diót rusztikus darabokra, a zsályát finomra aprítjuk, majd az összes többi hozzávalóval összekeverjük.

Egy füstölgő serpenyőben az olajon a húsok mindkét oldalát pirosra sütjük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket, rárakjuk a sajtot, és 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük. A ciabattába teszünk a bébispenótból, a Waldorf-betétből, ráhelyezzük a húst, majd a kenyér tetejét, és kész is.

Ha tetszett a sertés Waldorf-burger receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások