Hirdetés
Bespájzolva

Steak style burger

Hozzávalók

4
személyre
+
600 g darált marhahús
4 db hamburgerzsömle

A zöldbors mártáshoz

10 g zöldbors
½ dl whisky
3 dl alapé
1 dl tejszín

A hagymakarikákhoz

1 fej nagyobb vöröshagyma
2 db tojás
pankómorzsa a panírozáshoz
liszt a panírozáshoz
olaj a sütéshez
8 szelet bacon

A vörösbor redukcióhoz

4 dl vörösbor
3 - 4 ek barna cukor, bortól függően
½ dl balzsamecet
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Steak style burger

A világ egyik legzseniálisabb cucca a sült bacon, amit ha megpirított hamburgerzsemlébe halmozunk szaftos húspogácsával, isteni hagymakarikákkal és zöldborsmártással együtt, a világ egyik legütősebb hamburgerét kapjuk meg amit vétek lenne kihagynotok! Az egészben az a szuper, hogy mostantól a recept alapján bármikor elkészíthetitek otthon is.
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

4
személyre
+
600 g darált marhahús
4 db hamburgerzsömle

A zöldbors mártáshoz

10 g zöldbors
½ dl whisky
3 dl alapé
1 dl tejszín

A hagymakarikákhoz

1 fej nagyobb vöröshagyma
2 db tojás
pankómorzsa a panírozáshoz
liszt a panírozáshoz
olaj a sütéshez
8 szelet bacon

A vörösbor redukcióhoz

4 dl vörösbor
3 - 4 ek barna cukor, bortól függően
½ dl balzsamecet
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


Elsőként a zöldborsmártást készítjük el: egy száraz serpenyőben alacsonyabb lángon lepirítjuk a száraz zöldborsot, vigyázva, hogy ne égjen meg. Ha ez megvan, egy fakanállal szétnyomkodjuk a felét, hogy kicsit megtörjön. Ezután beleöntjük a whiskyt, elpároljuk róla, majd mehet bele az alaplé. Ha az beforrt a felére, jöhet bele a tejszín, és addig rotyogtatjuk, míg mártás állagúra nem sűrűsödik. Ízlés szerint sózzuk. Ezután jöhet a vörösbor redukció: a bort feltesszük főni, és mehet bele a balzsamecet, valamint a barna cukor. Kábé negyedére visszaforraljuk, és kész is! A vöröshagymából vastagabb szeleteket vágunk, és karikákra szétszedjük. A klasszikus módon liszt-tojás-zsemlemorzsa trióba panírozzuk, annyival kiegészítve, hogy ez utóbbi lehet pankómorzsa. 175 fokos olajban 3-5 perc alatt aranybarnára sütjük. 

A bacon szeletket két sütőpapír között légkeverésen 175 fokon, 15 perc alatt ropogósra sütjük – azért így, hogy a formájuk szépen megmaradjon. A darált húsból 140 grammos marhahúspogácsákat formázunk, és a serpenyőben sózva-borsozva a kívánt állagúra készítjük.nHa megvannak a húsok, egy kevés vajat dobunk a már amúgy is forró serpenyőbe, és megpirítjuk rajta a félbevágott zsömléket. Legvégső lépés az összeszerelés: a megpirított zsömle aljára mehet egy jó evőkanál a zöldborsmártásból. Erre megy a tökéletesen elkészült húspogácsa, a rántott hagymakarikából egy vagy két darab, mérettől függően, valamint két szelet sült bacon. A tetőt megkenjük a vörösbor-redukcióval, és ráhelyezve az alsó részre kész is a kompozíció!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások