Hirdetés
Bespájzolva

Tépett csirkecombos ciabatta

Hozzávalók

4
főre
+

A rubhoz

½ ek őrölt római kömény
½ ek őrölt koriandermag
½ ek barna cukor
½ ek füstölt só
½ tk kurkuma
½ tk fokhagyma granulátum
½ tk hagymapor
½ tk tört bors
½ tk őrölt kardamom
½ tk chilipehely
1 tk füstölt fűszerpaprika

A szendvicshez

4 db kápia paprika
4 db csirkecomb
1 db kígyóuborka (nagyobb)
150 g görög joghurt
1 ek olívaolaj
1 csokor friss koriander
só, bors
4 db ciabatta
1 - 2 ek vaj
70 g vörös cheddar
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Tépett csirkecombos ciabatta

Ki ne szeretné a tépett húsos szendókat?! Én nagyon bírom, szóval mutatok is nektek egy korianderes-tzatzikis tépett csirkés szenyót, és ami még jobban feldobja, az a saját készítésű „rub”, azaz szárazpác, amit más húsnál is simán bevethettek!
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A rubhoz

½ ek őrölt római kömény
½ ek őrölt koriandermag
½ ek barna cukor
½ ek füstölt só
½ tk kurkuma
½ tk fokhagyma granulátum
½ tk hagymapor
½ tk tört bors
½ tk őrölt kardamom
½ tk chilipehely
1 tk füstölt fűszerpaprika

A szendvicshez

4 db kápia paprika
4 db csirkecomb
1 db kígyóuborka (nagyobb)
150 g görög joghurt
1 ek olívaolaj
1 csokor friss koriander
só, bors
4 db ciabatta
1 - 2 ek vaj
70 g vörös cheddar
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


A kápia paprikákat 230 fokra előmelegített sütőbe tesszük 20 percre, majd egy dobozba rakjuk őket, lefedjük 15 percre, és eltávolítjuk a héját és a magjait. 

A rubhoz összekeverjük a fűszereket, majd jól beledörzsöljük a csirkecombokba. A húsokat 120 fokra előmelegített sütőbe tesszük 4 órára (2 óra elteltével átfordítjuk a combokat a másik oldalukra) a rácsra, a rács és a combok alá pedig egy tepsit helyezünk, 400 ml vizet öntve bele. Amikor kész a csirke, a húst lefejtjük a csontról, és szálaira tépkedjük. 

Tépett csirkecombos ciabatta

A tepsiben összegyűlt húsnedvet és vizet addig forraljuk, amíg kb 100 ml marad belőle, azután a húsra öntjük.

A kígyóuborkát lereszeljük, besózzuk és egy szűrőben hagyjuk állni kb. 15 percet, majd kinyomkodjuk belőle a levet, hozzákeverjük a joghurtot, az olívaolajat, 2 evőkanálnyi aprított friss koriandert, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A ciabattákat félbevágjuk megkenjük vékonyan vajjal, és egy grillserpenyőben aranybarnára pirítjuk, még melegen eloszlatjuk a reszelt sajtot az aljukon, rátesszük a tzatzikit, a kápiát, a húst, megszórjuk korianderrel, végül rátesszük a tetőket, és fogyasztjuk.

Ha tetszett a tépett csirkecombos ciabatta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások