Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
4
főre
4 db rozsos zsemle

A húspogácsához

400 g darált sertéshús
1 fej kisebb vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma (közepes)
50 g rizspuffancs aprítva
1 tojás
1 ek pirospaprika
1 tk fűszerkömény
1 mk őrölt bors
1 mk só
1 ek olaj a sütéshez

Az aprókáposztás alaphoz

150 g savanyú káposzta
50 g füstölt szalonna
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
50 g húsos szalonna
50 g füstölt kolbász
50 g száraz kolbász
1 tk pirospaprika
só, bors

Az öntethez

100 g tejföl
2 gerezd fokhagyma
1 csipet só

A sült káposztalevélhez

8 levél kínai kel
olívaolaj
só, bors
Hirdetés

Töltött káposzta burger - megcsináltuk!

Jani már évek óta készült ennek a burgernek a megalkotására, és idén végül létre is jött a csoda, amit csak töltött káposzta burgerként emlegetnek, talán nem véletlenül - ugyanis ez a klasszikus étel mind összetevőiben, mind ízvilágában megjelenik végül.
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
4
főre
4 db rozsos zsemle

A húspogácsához

400 g darált sertéshús
1 fej kisebb vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma (közepes)
50 g rizspuffancs aprítva
1 tojás
1 ek pirospaprika
1 tk fűszerkömény
1 mk őrölt bors
1 mk só
1 ek olaj a sütéshez

Az aprókáposztás alaphoz

150 g savanyú káposzta
50 g füstölt szalonna
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
50 g húsos szalonna
50 g füstölt kolbász
50 g száraz kolbász
1 tk pirospaprika
só, bors

Az öntethez

100 g tejföl
2 gerezd fokhagyma
1 csipet só

A sült káposztalevélhez

8 levél kínai kel
olívaolaj
só, bors

Először elkészítjük az aprókáposztás alapot: apróra vágjuk a füstölt szalonnát, lepirítjuk, a pörcöket kiszedjük, és a zsíron elkezdjük pirítani az felkockázott vöröshagyma és az átnyomott fokhagyma keverékét. Összevágjuk a húsos szalonnát és felkarikázzuk a kolbászokat, azokat is lepirítjuk, majd rádobjuk a vágott savanyú káposztát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával és visszarakjuk a kisütött szalonnát is.  További 5-8 percig közepes lángon főzzük.

A szószhoz belenyomjuk a fokhagymát a tejfölbe és a sóval alaposan összekeverjük.A kínai kel leveleit összeforgatjuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 200 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 10 perc alatt megsütjük.

A húspogácsa összetevőit egy késes aprítóba tesszük és homogén masszává aprítjuk, majd húspogácsákat gyártunk belőle, utána pedig egy forró serpenyőbe az olajon oldalanként 4-5 perc alatt készre sütjük, majd a kisülő zsíron megpirítjuk a félbevágott zsömléket is.
A pirult zsömle alját megkenjük a tejfölös szósszal, erre kerül 2 sült kínai kel levél, majd a húspogácsa és néhány kanál az aprókáposztás alapból. A pirult zsömle tetejét is megkenjük a szósszal és készen is vagyunk!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások