Hirdetés

Hozzávalók

2
főre

A sült karajhoz:

1 kg sertéskaraj egészben
só, bors
olívaolaj
1 fej vöröshagyma
fél fej paradicsom
3-4 db babérlevél
100 ml víz
200 ml fehérbor
1 ek paradicsompüré
1 tk pirospaprika
1 tk oregánó,kakukkfű
1 tk morzsolt majoranna
1 tk fokhagymapor

A mártáshoz

5 ek barbecue szósz
1 tk narancslekvár
pár csepp Worcestershire szósz
1 mk fokhagymapor
1 csipet szárított oregánó
0,5 narancs kifacsart leve
só, bors

Az összeszereléshez:

bagett
vaj
angol mustár
sonka
csemegeuborka
sajt
Hirdetés

Zé-féle Cubano szendvics

A méltán híres Cubano szendvics sült karajjal és a saját titkos szószunkkal. Mindenképpen próbáljátok ki, nem fogtok csalódni!
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre

A sült karajhoz:

1 kg sertéskaraj egészben
só, bors
olívaolaj
1 fej vöröshagyma
fél fej paradicsom
3-4 db babérlevél
100 ml víz
200 ml fehérbor
1 ek paradicsompüré
1 tk pirospaprika
1 tk oregánó,kakukkfű
1 tk morzsolt majoranna
1 tk fokhagymapor

A mártáshoz

5 ek barbecue szósz
1 tk narancslekvár
pár csepp Worcestershire szósz
1 mk fokhagymapor
1 csipet szárított oregánó
0,5 narancs kifacsart leve
só, bors

Az összeszereléshez:

bagett
vaj
angol mustár
sonka
csemegeuborka
sajt

Az egész sertéskarajt jó alaposan sózzuk, borsozzuk, közben felhevítünk egy serpenyőt amiben előpirítjuk a hús minden oldalát. Ha szép kérget kapott a hús, egy sütőedénybe/tepsire ültetjük, aláöntjük a vizet és a fehérbort, köré szórjuk a durvára vágott hagymát, a cikkekre vágott paradicsomot és a babérleveleket. Lefedjük alufóliával és 180 fokra előmelegített sütőben 1 órán keresztül sütjük. 1 óra elteltével kivesszük a húst, megkenjük a paradicsompürével és fűszerezzük pirospaprikával , oregánóval , majorannával, fokhagymaporral, meglocsoljuk kevés olívaolajjal és 15 percre visszarakjuk sülni, már fólia nélkül. Ha kész, félretesszük a húst pihentetni. Miután kihűlt, vékonyan felszeleteljük.

Közben a mártáshoz összekeverjük a hozzávalókat egy kis tálban.

A bagetteket elfelezzük és forró serpenyőben lepirítjuk a vágott felüket. Jöhet az összeszerelés: a felezett bagetteket megkenjünk vajjal, a tetejét (belülről) angol mustárral is, ezután rétegezzük a szendvicset: sonka, a vékonyra szelt sült karaj, a mártás, felszeletelt csemege uborka, sajtszeletek. Végül az összeállított szendvicseket lepirítjuk a serpenyőben, közben aládobunk egy darabka vajat, hogy kívülről még ropogósabbra süljön. A maradék húst használjátok fel tetszőlegesen vagy vegyetek még pár bagettet és készítsetek rengeteg Cubano-t!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások