Szilveszter

Szilveszterisurimisalátalencsével

Szilveszteri surimi saláta lencsével

Hozzávalók
100 g
lencse
300 ml
víz
1 db
babérlevél
0.5 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
0.5 db
kígyóuborka
15 db
színes koktélparadicsom
0.25 csokor
koriander
10 db
surimi
A salátaöntethez
2 gerezd
fokhagyma
2 ek
olívaolaj
0.5 db
citrom leve és reszelt héja
1 tk
dijoni mustár
1 tk
méz
só, bors

Elkészítés

A surimi salátához egy lábosban összekeverjük a lencsét, a vizet és a babérlevelet. Közepes lángon felforraljuk, majd alacsony lángra kapcsolunk és 15-20 percig főzzük, amíg a lencse megpuhul. Vigyázzunk, hogy ne főzzük túl, különben a lencse pépes lesz.

Amíg fő a lencse, a surimi felét felcsíkozzuk – az egészben hagyott rudakkal fogjuk a végén díszíteni a salátát. A lila hagymát vékonyan felszeleteljük, az uborkát meghámozzuk és egy szeletelővel vékony csíkokra vágjuk. A koktélparadicsomokat kettévágjuk, a koriandert pedig felaprítjuk.

Az öntethez először apróra vágjuk a fokhagymát, majd összekeverjük a többi hozzávalóval.

A lencsét leszűrjük, majd a tálalótálba tesszük. Ráhalmozzuk a csíkozott surimit és a zöldségeket, majd ráöntjük az öntetet, és alaposan átkeverjük. Az egész surimikat díszítésként szépen a saláta tetejére helyezzük.

Elkészítési idő: 60 perc

surimi saláta
Fotó: Street Kitchen

Még több lencsés szilveszteri kaja:

Lencsevagdalt

Rakott lencse

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Igazi ízkavalkád ez a lencsesaláta, ami a surimitől lesz még izgalmasabb! A surimi egy ízletes és kiváló minőségű fehér halfilé, tele van értékes fehérjével és alacsony a kalóriatartalma, így az extra kilók miatt sem kell majd aggódnod.

Hozzávalók

2 főre
100 g
lencse
300 ml
víz
1 db
babérlevél
0.5 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
0.5 db
kígyóuborka
15 db
színes koktélparadicsom
0.25 csokor
koriander
10 db
surimi
A salátaöntethez
2 gerezd
fokhagyma
2 ek
olívaolaj
0.5 db
citrom leve és reszelt héja
1 tk
dijoni mustár
1 tk
méz
só, bors

A surimi salátához egy lábosban összekeverjük a lencsét, a vizet és a babérlevelet. Közepes lángon felforraljuk, majd alacsony lángra kapcsolunk és 15-20 percig főzzük, amíg a lencse megpuhul. Vigyázzunk, hogy ne főzzük túl, különben a lencse pépes lesz.

Amíg fő a lencse, a surimi felét felcsíkozzuk – az egészben hagyott rudakkal fogjuk a végén díszíteni a salátát. A lila hagymát vékonyan felszeleteljük, az uborkát meghámozzuk és egy szeletelővel vékony csíkokra vágjuk. A koktélparadicsomokat kettévágjuk, a koriandert pedig felaprítjuk.

Az öntethez először apróra vágjuk a fokhagymát, majd összekeverjük a többi hozzávalóval.

A lencsét leszűrjük, majd a tálalótálba tesszük. Ráhalmozzuk a csíkozott surimit és a zöldségeket, majd ráöntjük az öntetet, és alaposan átkeverjük. Az egész surimikat díszítésként szépen a saláta tetejére helyezzük.

Elkészítési idő: 60 perc

surimi saláta
Fotó: Street Kitchen

Még több lencsés szilveszteri kaja:

Lencsevagdalt

Rakott lencse

Ha tetszett a Szilveszteri surimi saláta lencsével receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept