Hirdetés
Hirdetés

Vajkaramellával töltött sült alma

Biztos hallottatok már róla, hogy idén célul tűztük ki, hogy elhozzuk nektek a legjobb megúszós recepteket (lásd még Zé legújabb könyve) és ebbe beletartoznak természetesen a megúszós sütik is. Most egy ilyet hoztunk nektek, ahol a sült alma, a dió és a vajkaramella hármasa nászra kél a szátokban - még akkor is, ha ennek a mondatnak semmi értelme nincsen.
Hirdetés

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 alma
  • 100 g vaj
  • 3 ek barna cukor
  • 2 ek mazsola
  • 1 ek kandírozott narancshéj
  • 1 marék apróra vágott dió
  • 2 ek aszalt vörösáfonya
  • 4 db tejkaramella
  • 4 fahéjrúd
Fotó: Szilágyi Nóri

Az almák belsejét karalábévájóval kivágjuk és kis üreget alakítunk ki a tölteléknek. A vajat kikeverjük a cukorral, mazsolával, kandírozott narancshéjjal, dióval és vörösáfonyával és ezt a tölteléket az almák belsejébe kanalazzuk. Mindegyik közepébe 1-1 karamellát és fahéjrudat szúrunk és 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük őket.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?