Hirdetés

Ázsiai csirkés pirított rizstészta

Hozzávalók

3 - 3
főre
+
300 g rizstészta
50 - 150 ml olaj
2 db tojás
1 - 2 ek szezámolaj

A csirkéhez

300 g csirkemell
bors
1 ek szezámolaj
½ ek sötét szójaszósz
½ tk keményítő

A zöldségekhez

100 g répa
100 g káposzta
200 g pritamin paprika (vegyes színű)
100 g csiperke gomba
3 gerezd fokhagyma
1 - 1 ½ db chilipaprika (ízlés szerint)
1 hüvelyknyi gyömbér

A szószhoz

75 ml sötét szójaszósz
75 ml víz
1 tk keményítő
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Ázsiai csirkés pirított rizstészta

Ez az étel könnyen beilleszthető egy diétába, a rizstészta miatt nem vészes a szénhidráttartalma, sok benne a zöldség, és még a csirke is ott van mint fehérjeforrás. Diétás, mégis totális ízbomba.
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

3 - 3
főre
+
300 g rizstészta
50 - 150 ml olaj
2 db tojás
1 - 2 ek szezámolaj

A csirkéhez

300 g csirkemell
bors
1 ek szezámolaj
½ ek sötét szójaszósz
½ tk keményítő

A zöldségekhez

100 g répa
100 g káposzta
200 g pritamin paprika (vegyes színű)
100 g csiperke gomba
3 gerezd fokhagyma
1 - 1 ½ db chilipaprika (ízlés szerint)
1 hüvelyknyi gyömbér

A szószhoz

75 ml sötét szójaszósz
75 ml víz
1 tk keményítő
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


A csirkét vékony csíkokra vágjuk, borsozzuk, és összekeverjük a többi hozzávalóval. A zöldségeket vékony csíkokra vágjuk, a gyömbért pedig apró kockákra. A szószhoz a hozzávalókat alaposan összekeverjük. A rizstésztát a csomagolás instrukciói alapján beáztatjuk vagy megfőzzük (típusonként változik), majd leszűrjük és meglocsoljuk egy kevés olajjal hogy ne ragadjon össze.

Egy nagy serpenyőt füstölésig hevítünk, majd mehet bele az olaj (folyamatosan adjunk majd hozzá több olajat, ha szükségesnek látjuk), beledobjuk a csirkét, és végig maximális hőfokon pirítjuk 3-4 percig, majd jöhet hozzá az összes zöldség. Addig pirítjuk erős lángon, amíg szép pörzsanyagot nem kapott, de még épphogy roppannak a zöldségek. Félrehúzzuk a zöldséget (vagy ha szeretnénk, ki is szedhetjük), a tojásokat a füstölgő serpenyőbe öntjük, és széttörve a sárgáját, elkeverjük és szárazra pirítjuk (ha kivettük a zöldségeket, akkor most tegyük vissza). Ezután jöhet bele a tészta, 1-2 perc pirítás után ráöntjük a szószt, ami a keményítő miatt sűrűsödni fog és szépen bevonja a tésztánkat. Ezzel is 1-2 percig kavargatva pirítjuk, majd meglocsoljuk a szezámolajjal, és fogyasztjuk.

Ha tetszett az ázsiai csirkés pirított rizstésztareceptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások