Street Kitchen

Bigoliall'anatra-paradicsomos-kacsamellestészta

Bigoli all'anatra - paradicsomos-kacsamelles tészta

Hozzávalók
2 db
kacsamell
(kb. 400 g)
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
1 szál
sárgarépa
(200 g/szál)
2 szál
szárzeller
(50 g/szál)
50 ml
olívaolaj
2 gerezd
fokhagyma
1 ág
zsálya
1 ág
rozmaring
2 szál
petrezselyem
200 ml
száraz fehérbor
1 db
babérlevél
só, bors
1 konzerv
hámozott paradicsom
(400 g-os kiszerelés)
50 g
parmezán
500 g
spagetti

Elkészítés

A paradicsomos-kacsamelles tészta első lépéseként a kacsahúst bőrrel együtt egész apró, darálthús-szerű kockákra vágjuk, majd a vöröshagymát, a répát és a zellert is apró kockákra aprítjuk. Egy lábasban közepes lángon felmelegítünk 30 ml olívaolajat, és elkezdjük rajta lepirítani a felaprított zöldségeket. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a csokorba kötött zöldfűszereket.

Pár perc pirítás után beledobjuk a felaprított húst is. Átkeverjük és hozzáöntjük a fehérbort, beledobjuk a babérlevelet, majd ha az alkohol nagy része elpárolgott, sózzuk, borsozzuk, és belerakjuk a kézzel kicsit szétnyomkodott hámozott paradicsomot. Öntünk hozzá egy kevés vizet, és fedő alatt kb. 2 órán át pároljuk.

Amíg párolódik a ragu, készítünk egy parmezánchipset. Ehhez a reszelt parmezánból 20 g-ot egy közepesen forró, tapadásmentes serpenyőbe szórunk egyenletesen, majd addig sütjük, amíg pókhálószerűen összeolvad és ropogóssá válik.

A főzési idő felénél kivesszük a fűszercsokrot a raguból, és amikor már csak 25-30 perc van hátra, előkészülünk a tésztafőzéshez. Egy nagy fazékban vizet forralunk, megsózzuk, és ha a ragu elkészül, elkezdjük kifőzni benne a tésztát. A kész ragunkat egy serpenyőbe szedjük, adunk hozzá egy kevés tésztafőző vizet és beleforgatjuk a kifőtt tésztát. Közepes lángon összeforgatjuk a megmaradt olívaolajjal és reszelt parmezánnal, majd a parmezánchipsszel tálaljuk.

Elkészítési idő: 3 óra

bigoli-all-anatra
(Fotó: Street Kitchen)

Még több kacsamelles tészta:

Kacsamell tejszínes-káposztás tésztával

Narancsos kacsás pirított tészta

Ütős gyömbéres kacsasült tésztával

www.streetkitchen.hu

Velencéről valószínűleg mindenkinek a halak és a tenger gyümölcsei jutnak eszébe, de most egy kacsamelles ételt mutatunk nektek, ami talán nem olyan híres, viszont annál finomabb. Eredetileg bigoli tésztával készül ez az étel, de spagettivel is tökéletes lesz a végeredmény.

Hozzávalók

4 főre
2 db
kacsamell
(kb. 400 g)
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
1 szál
sárgarépa
(200 g/szál)
2 szál
szárzeller
(50 g/szál)
50 ml
olívaolaj
2 gerezd
fokhagyma
1 ág
zsálya
1 ág
rozmaring
2 szál
petrezselyem
200 ml
száraz fehérbor
1 db
babérlevél
só, bors
1 konzerv
hámozott paradicsom
(400 g-os kiszerelés)
50 g
parmezán
500 g
spagetti

A paradicsomos-kacsamelles tészta első lépéseként a kacsahúst bőrrel együtt egész apró, darálthús-szerű kockákra vágjuk, majd a vöröshagymát, a répát és a zellert is apró kockákra aprítjuk. Egy lábasban közepes lángon felmelegítünk 30 ml olívaolajat, és elkezdjük rajta lepirítani a felaprított zöldségeket. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a csokorba kötött zöldfűszereket.

Pár perc pirítás után beledobjuk a felaprított húst is. Átkeverjük és hozzáöntjük a fehérbort, beledobjuk a babérlevelet, majd ha az alkohol nagy része elpárolgott, sózzuk, borsozzuk, és belerakjuk a kézzel kicsit szétnyomkodott hámozott paradicsomot. Öntünk hozzá egy kevés vizet, és fedő alatt kb. 2 órán át pároljuk.

Amíg párolódik a ragu, készítünk egy parmezánchipset. Ehhez a reszelt parmezánból 20 g-ot egy közepesen forró, tapadásmentes serpenyőbe szórunk egyenletesen, majd addig sütjük, amíg pókhálószerűen összeolvad és ropogóssá válik.

A főzési idő felénél kivesszük a fűszercsokrot a raguból, és amikor már csak 25-30 perc van hátra, előkészülünk a tésztafőzéshez. Egy nagy fazékban vizet forralunk, megsózzuk, és ha a ragu elkészül, elkezdjük kifőzni benne a tésztát. A kész ragunkat egy serpenyőbe szedjük, adunk hozzá egy kevés tésztafőző vizet és beleforgatjuk a kifőtt tésztát. Közepes lángon összeforgatjuk a megmaradt olívaolajjal és reszelt parmezánnal, majd a parmezánchipsszel tálaljuk.

Elkészítési idő: 3 óra

bigoli-all-anatra
(Fotó: Street Kitchen)

Még több kacsamelles tészta:

Kacsamell tejszínes-káposztás tésztával

Narancsos kacsás pirított tészta

Ütős gyömbéres kacsasült tésztával

Ha tetszett a Bigoli all'anatra - paradicsomos-kacsamelles tészta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept