Hirdetés

Kacsamell tejszínes-káposztás tésztával

Hozzávalók

2
főre
+
400 g fejes káposzta
1 ek cukor
só, bors
0.25 tk őrölt kömény
200 g fodros kockatészta
2 - 3 ek olaj
200 ml tejszín
1 ek almaecet
2 db kisebb kacsamell
só, bors
50 g vaj
2 gerezd fokhagyma
2 - 3 ág kakukkfű
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Kacsamell tejszínes-káposztás tésztával

A káposztás tészta már önmagában is egy szuper étel, pláne ha megbolondítjuk egy kis tejszínnel, és kacsamellet is adunk hozzá.
Kipróbáltam, jóóó lett!
5
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
400 g fejes káposzta
1 ek cukor
só, bors
0.25 tk őrölt kömény
200 g fodros kockatészta
2 - 3 ek olaj
200 ml tejszín
1 ek almaecet
2 db kisebb kacsamell
só, bors
50 g vaj
2 gerezd fokhagyma
2 - 3 ág kakukkfű
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A köret elkészítése:

A káposztát kis lyukú reszelőn lereszeljük. Egy edényben megolvasztjuk a cukrot – nem baj, ha kicsit karamellizálódik –, majd hozzátesszük a reszelt káposztát, és kicsit megpirítjuk. Nem kell egyfolytában kevergetni, mert akkor nem tud pirulni. Amikor kicsit lepirult a káposzta, felöntjük körülbelül 1,5 deci vízzel. Sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a köménnyel. Amikor elfőtte a levét, újra felöntjük. Ezt addig ismételjük, amíg a káposzta meg nem puhul. 

Közben a tésztát bő, sós, lobogó vízben kifőzzük a csomagoláson feltüntetett idő alatt – ez körülbelül 7-8 perc. Leszűrjük, meglocsoljuk az olajjal, és félretesszük.

Amikor már puha a káposzta, és nincs alatta víz, hozzákeverjük a tésztát, felöntjük a tejszínnel, beletesszük az almaecetet, és az egészet 1-2 perc alatt összeforraljuk. Kóstolás után, ha szükséges, még beállítjuk az ízeket. 

A kacsa elkészítése:

A kacsát megtisztítjuk és formázzuk, majd bőrös felével lefelé hideg serpenyőbe tesszük.  Közepes hőfokon elkezdjük kisütni a zsírját. Míg a bőrös oldal pirul, a másik oldalt jól megsózzuk és megborsozzuk. Amikor szépen megpirult a bőre, megfordítjuk, és a húsos oldalát is kérgesítjük. A bőrös oldalt ekkor sózzuk, borsozzuk. Ezután az oldalait is megpirítjuk. Amikor szépen körbepirult a kacsamell, 8-10 percre betesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe. A sütési idő függ a mell méretétől, és attól is, hogy mennyire szeretnénk átsütni. Nem baj, ha picit rózsaszín. 😉

Kivesszük a sütőből, és amíg elkészítjük az aromatizált vajat, pihentetjük.

A serpenyőben megolvasztjuk a vajat, beletesszük a kakukkfüvet és a fokhagymagerezdeket, majd a kacsamellet is átforgatjuk benne, folyamatosan locsolgatva a vajjal. Egy perc után kivesszük a serpenyőből, és mielőtt felszeleteljük, hagyjuk 7-10 percet pihenni.

A tésztát egy tányérra szedjük, majd ráhelyezzük a felszeletelt kacsamellet.

Kacsamell tejszínes-káposztás tésztával
Kacsamell tejszínes-káposztás tésztával

Ha tetszett a kacsamell tejszínes-káposztás tésztával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Még több kacsamell recept:

Sült kacsamell körtével és zellerpürével

Kacsamell Anna burgonyával és krémes spenóttal

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?