Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Citromos csirkés pirított gnocchi

Hozzávalók

4
személyre
+
2 db citrom
40 dkg csirkemell filé
2 gerezd fokhagyma
bors
1 csipet cayenne bors
3 dl tejszín
50 dkg gnocchi
3 dkg vaj
6 - 8 db zsályalevél
2 gerezd fokhagyma
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Citromos csirkés pirított gnocchi

Az olaszok tényleg képesek a legalapvetőbb alapanyagokból is egy csodálatos fogást készíteni. Ilyen ez a citromos csirkés pirított gnocchi is, ami tökéletes könnyű vacsinak, vagy egy maceramentes ebédnek is.
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

4
személyre
+
2 db citrom
40 dkg csirkemell filé
2 gerezd fokhagyma
bors
1 csipet cayenne bors
3 dl tejszín
50 dkg gnocchi
3 dkg vaj
6 - 8 db zsályalevél
2 gerezd fokhagyma
Bevásárlólistához adom

Az egyik citromot vékony karikákra vágjuk. Egy nagy serpenyőben 1 ek olívaolajat magas lángon felhevtünk és lepirítjuk rajta a szeletekre vágott citromot. Tányérra szedjük és félretesszük.

A csirkemellett csíkokra vágjuk és a serpenyőbe dobjuk. Magas lángon lepirítjuk, közben hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott fokhagymát.  Belereszeljük a másik citrom héját, sózzuk borsozzuk és belefacsarjuk 1/2 citrom levét is. Hozzáadunk 1 csipet cayenne borsot és felöntjük a tejszínnel. Lehúzzuk a tűzről és félretesszük.

A gnocchit sós vízben kifőzzük, leszűrjük. Közben a vajat egy serpenyőben felhevítjük és közepesen erős láng felett megpirítjuk benne a zsályát és a megroppantott fokhagymagerezdeket. A zsályát kiszedjük és a fűszeres vajon lepirítjuk a gnocchit. Közben a tejszínes mártást is visszatesszük a tűzre és forráspontig melegítjük. A gnocchit összeforgatjuk a mártással, a citromkarikákkal és a pirított zsályával díszítjük.

img_0027.jpg

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások