Tészták

Csirkés-spárgás-pesztóstészta

Csirkés-spárgás-pesztós tészta

Hozzávalók
400 ml
habtejszín
A pesztóhoz
15 g
fenyőmag
1 gerezd
fokhagyma
20 g
parmezán
1 csokor
friss bazsalikom
só, bors
5 ek
olívaolaj
A tésztához
500 g
zöld spárga
500 g
csirkemell
4 ek
olívaolaj
300 g
linguini
2 gerezd
fokhagyma
só, bors
0.25 db
szerecsendió
0.25 db
citrom leve
30 g
parmezán

Elkészítés

A fenyőmagot egy száraz serpenyőben megpirítjuk. A spárgák fás részeit letörjük, és kb. 1 cm-es darabokra vágjuk.

A húst 3-4 cm-es kockákra vágjuk, és egy serpenyőben magas hőmérsékleten az olajon addig pirítjuk, amíg egy kis színt nem kap.

Közben a tésztát sós vízben al dentére főzzük, és leszűrjük. A húsra dobjuk az apróra vágott fokhagymát, a spárgát, sózzuk, borsozzuk, ráreszeljük a szerecsendiót, meglocsoljuk a citromlével, és 4-5 percig pirítjuk.

A pesztó hozzávalóit egy aprítóban lezúzzuk, majd ráöntjük a csirkére, felöntjük a tejszínnel, és felforraljuk. Belereszeljük a parmezánt, beleforgatjuk a tésztát, még 2-3 percig rotyogtatjuk, és kész is. Friss bazsalikommal tálaljuk.

csirkés-spárgás-pesztós tészta
Csirkés-spárgás-pesztós tészta

Ezek a spárgás receptek is érdekelhetnek:

Epres-spárgás superfood saláta

Spárgás rizottó

Epres spárgasaláta sonkával

www.streetkitchen.hu

Itt a spárgaszezon, úgyhogy nem maradhatnak el a spárgás tészták sem. A vegák a csirkét kihagyhatják és nem, nem működik más zöldséggel! :D

Hozzávalók

4 főre
400 ml
habtejszín
A pesztóhoz
15 g
fenyőmag
1 gerezd
fokhagyma
20 g
parmezán
1 csokor
friss bazsalikom
só, bors
5 ek
olívaolaj
A tésztához
500 g
zöld spárga
500 g
csirkemell
4 ek
olívaolaj
300 g
linguini
2 gerezd
fokhagyma
só, bors
0.25 db
szerecsendió
0.25 db
citrom leve
30 g
parmezán

A fenyőmagot egy száraz serpenyőben megpirítjuk. A spárgák fás részeit letörjük, és kb. 1 cm-es darabokra vágjuk.

A húst 3-4 cm-es kockákra vágjuk, és egy serpenyőben magas hőmérsékleten az olajon addig pirítjuk, amíg egy kis színt nem kap.

Közben a tésztát sós vízben al dentére főzzük, és leszűrjük. A húsra dobjuk az apróra vágott fokhagymát, a spárgát, sózzuk, borsozzuk, ráreszeljük a szerecsendiót, meglocsoljuk a citromlével, és 4-5 percig pirítjuk.

A pesztó hozzávalóit egy aprítóban lezúzzuk, majd ráöntjük a csirkére, felöntjük a tejszínnel, és felforraljuk. Belereszeljük a parmezánt, beleforgatjuk a tésztát, még 2-3 percig rotyogtatjuk, és kész is. Friss bazsalikommal tálaljuk.

csirkés-spárgás-pesztós tészta
Csirkés-spárgás-pesztós tészta

Ezek a spárgás receptek is érdekelhetnek:

Epres-spárgás superfood saláta

Spárgás rizottó

Epres spárgasaláta sonkával

Ha tetszett a Csirkés-spárgás-pesztós tészta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept