Epres spárgasaláta sonkával

Hozzávalók

3
főre
+

A dresszinghez

200 ml 100%-os narancslé
200 ml olaj (kb.)
½ db lime leve

A salátához

1 csokor spárga
½ db jégsaláta (kisebb)
100 g rukkola
100 g eper
½ szál kígyóuborka
100 g feta sajt
0.25 db gránátalma
20 g szeletelt mandula (kb.)
6 szelet erdei vagy bármilyen más füstölt sonka
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Epres spárgasaláta sonkával

Köztudott, hogy az eper és a spárga jó viszonyt ápolnak egymással: nemcsak ízben, de látványban is jól festenek egymás mellett. Főleg, ha még pár kiegészítőt is hívnak vendégségbe magukhoz, mint például a sonka vagy a feta. A gránátalmáról már nem is beszélve.
Kipróbáltam, jóóó lett!
15
Hirdetés

Hozzávalók

3
főre
+

A dresszinghez

200 ml 100%-os narancslé
200 ml olaj (kb.)
½ db lime leve

A salátához

1 csokor spárga
½ db jégsaláta (kisebb)
100 g rukkola
100 g eper
½ szál kígyóuborka
100 g feta sajt
0.25 db gránátalma
20 g szeletelt mandula (kb.)
6 szelet erdei vagy bármilyen más füstölt sonka
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

Az epres spárgasaláta dresszingjéhez a narancslevet a felére visszaforraljuk. Míg redukálódik a narancslé, elkészítjük a salátát.

A spárga aljából kb. 3 cm-t levágunk, majd a megmaradt spárgát megpucoljuk, elfelezzük, és forrásban lévő bő, enyhén sós vízbe dobjuk 2-3 percre, majd leszűrjük, és jeges vízbe tesszük. 

A jégsalátát kisebb darabokra vágjuk, és a rukkolával együtt egy salátástálba tesszük. Az epret felszeleteljük – kb. 10 szép szeletet tegyünk félre a tálaláshoz –, az uborkát negyed karikákra, a spárga alsó felét 0,5 cm-es karikákra vágjuk, és ezeket is a tálba tesszük. Az egészet összekeverjük, majd a tetejére rakjuk a korábban félretett eperszeleteket. 

A megmaradt spárgafejeket hosszában elfelezzük, és ezt is a saláta tetejére tesszük. Rámorzsoljuk a feta sajtot, hozzáadjuk a gránátalmából kiszedett magokat, megszórjuk a serpenyőben lepirított szeletelt mandulával, végül a sonkaszeleteket is ráhelyezzük.

A dresszinghez a narancslevet egy turmixgépbe tesszük, és lassan hozzácsorgatjuk az olajat. Amikor elkészült, belenyomjuk a lime levét.

Az epres spárgasaláta tálalásánál meglocsoljuk a salátát a dresszinggel, és már élvezhetjük is ennek a tavaszi ételnek az ízkombinációját – bűntudat nélkül. 🙂

Epres spárgasaláta sonkával
Epres spárgasaláta sonkával

Ha tetszett az epres spárgasaláta sonkával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?