Hirdetés
Vega

Vega

Hozzávalók

2 - 3
főre
+

A rántott mozzarellagolyóhoz

1 csomag mozzarellagolyó
100 g liszt
3 db tojás
só, bors
2 ek víz
150 - 200 g zsemlemorzsa
50g panko morzsa

A salátához

100 g színes quinoa (fele fehér, fele vörös)
1 csokor zöld spárga
6 - 7 szem friss eper
2 ek egész mandula

A dresszinghez

100 g eper
kis csokor friss bazsalikom
só, bors
2 ek olívaolaj
1 tk méz
1 tk balzsamecet
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Epres-spárgás superfood saláta

Az eper-spárga az egyik legkedveltebb páros, nem hiába, mert zseniálisak együtt. Ez a sali is róluk szól, plusz egy kis kívül ropogós, belül nyúlós mozzarellagolyóról.
Kipróbáltam, jóóó lett!
7
Hirdetés

Hozzávalók

2 - 3
főre
+

A rántott mozzarellagolyóhoz

1 csomag mozzarellagolyó
100 g liszt
3 db tojás
só, bors
2 ek víz
150 - 200 g zsemlemorzsa
50g panko morzsa

A salátához

100 g színes quinoa (fele fehér, fele vörös)
1 csokor zöld spárga
6 - 7 szem friss eper
2 ek egész mandula

A dresszinghez

100 g eper
kis csokor friss bazsalikom
só, bors
2 ek olívaolaj
1 tk méz
1 tk balzsamecet
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


Hirdetés

Az epres-spárgás quinoasaláta tökéletes ebéd vagy vacsora, amit nagyon könnyű elkészíteni.

A mozzarellát leszűrjük, leitatjuk a nedvességet róla egy papírtörlővel, és tányérra pakoljuk úgy, hogy ne érjenek össze, majd fagyasztóba tesszük kb. 15 percre, vagy ameddig meg nem fagy.

A quinoát átmossuk, bő, sós vízben puhára főzzük kb. 15 perc alatt, majd leszűrjük. A spárga fás részét levágjuk, a vastagabb részét meghámozzuk, és 3-4 cm-es darabokra vágjuk, majd forró, lobogó, sós vízbe dobjuk. Ha újraforrt, további 2 percet főzzük, majd jeges vízben lehűtjük, és leszűrjük.

A sajtgolyókat szokásos módon bepanírozzuk, ehhez a felvert tojásokat sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a vizet, hogy egyenletesen bevonja majd a massza a golyókat. A második kör panírozásnál a zsemlemorzsához tesszük a panko morzsát, hogy jó ropogós legyen a bunda. A bepanírozott sajtokat visszatesszük a fagyasztóba, és hagyjuk, hogy teljesen kifagyjon.

A salátához az epret negyedekbe vagy félbe vágjuk, összekeverjük a spárgával és a quinoával. A dresszing hozzávalóit egy turmixban vagy aprítógépben lezúzzuk, majd ráöntjük a salira, és összeforgatjuk. A mandulát durvára vágjuk, és egy száraz serpenyőben megpirítjuk.

A sajtot kb. 160 fokos olajban pár perc alatt aranybarnára sütjük, majd egy papírtörlőn lecsepegtetjük. Ezzel és a mandulával tálaljuk a salátát. Ízlés szerint friss bazsalikomot is tehetünk rá.

Epres-spárgás quinoasaláta
Epres-spárgás superfood saláta

Ha tetszett az epres-spárgás quinoasaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?