Tészták

Cukkiniscarbonarafűszeresmorzsával

Cukkinis carbonara fűszeres morzsával

Hozzávalók
A fűszeres morzsához
1 ág
friss rozmaring
2 - 3 ág
friss kakukkfű
2 - 3 ek
panko morzsa
1 csipet
1 ek
olívaolaj
A tésztához
100 g
cukkini
4 ek
olívaolaj
só, bors
100 g
pancetta
1 db
tojás
2 db
tojássárgája
40 g
parmezán
40 g
pecorino
200 g
spagetti
300 ml
tésztafőző víz

Elkészítés

A morzsához apróra vágjuk a fűszereket, és a morzsával együtt egy serpenyőbe szórjuk. Sózzuk és hozzáöntjük az olívaolajat, majd addig pirítjuk, míg egy kis színt nem kap. Ezután kiszedjük a serpenyőből, és tálalásig félrerakjuk. 

A cukkinit hosszában negyedeljük, majd kb. 1 cm-es darabokra vágjuk, és megpirítjuk 2 evőkanál olajon, sózzuk, borsozzuk, majd ezt is kiszedjük és félretesszük. Szintén ugyanebben a serpenyőben 2 ek olívaolajon elkezdjük lepirítani a felkockázott pancettát. A tésztát bő, sós vízben elkezdjük főzni. A tojást és a tojássárgájákat egy keverőtálba ütjük, és kikeverjük a reszelt sajtokkal és rengeteg őrölt borssal, majd egy merőkanál tésztafőző vizet adunk hozzá. 

Ha megpirult a szalonna, kiszedjük, majd a visszamaradt zsírhoz adunk egy merőkanál tésztafőző vizet, beletesszük a leszűrt tésztát és beforraljuk kicsit. Lehúzzuk a tűzről, beleöntjük a tojásos keveréket és körkörös mozdulatokkal, gyorsan összeforgatjuk a tésztát. 1-2 percre vissza is rakhatjuk a tűzre, ezután hozzáadjuk a szalonnát, majd a pirított cukkinivel és a morzsával tálaljuk.

  • Elkészítési idő: 20 perc
cukkinis-carbonara
Cukkinis carbonara (Fotó: Street Kitchen)

Még több tésztarecept a Street Kitchen oldaláról:

15 perces patisszonos tészta

Hummuszos tészta aszalt paradicsommal

Sült paprikás mac and cheese

www.streetkitchen.hu

Semmi kétség, hogy az eredeti carbonara a legjobb, de nyáron érdemes cukkinit használni ehhez az ételhez is!

Hozzávalók

2 főre
A fűszeres morzsához
1 ág
friss rozmaring
2 - 3 ág
friss kakukkfű
2 - 3 ek
panko morzsa
1 csipet
1 ek
olívaolaj
A tésztához
100 g
cukkini
4 ek
olívaolaj
só, bors
100 g
pancetta
1 db
tojás
2 db
tojássárgája
40 g
parmezán
40 g
pecorino
200 g
spagetti
300 ml
tésztafőző víz

A morzsához apróra vágjuk a fűszereket, és a morzsával együtt egy serpenyőbe szórjuk. Sózzuk és hozzáöntjük az olívaolajat, majd addig pirítjuk, míg egy kis színt nem kap. Ezután kiszedjük a serpenyőből, és tálalásig félrerakjuk. 

A cukkinit hosszában negyedeljük, majd kb. 1 cm-es darabokra vágjuk, és megpirítjuk 2 evőkanál olajon, sózzuk, borsozzuk, majd ezt is kiszedjük és félretesszük. Szintén ugyanebben a serpenyőben 2 ek olívaolajon elkezdjük lepirítani a felkockázott pancettát. A tésztát bő, sós vízben elkezdjük főzni. A tojást és a tojássárgájákat egy keverőtálba ütjük, és kikeverjük a reszelt sajtokkal és rengeteg őrölt borssal, majd egy merőkanál tésztafőző vizet adunk hozzá. 

Ha megpirult a szalonna, kiszedjük, majd a visszamaradt zsírhoz adunk egy merőkanál tésztafőző vizet, beletesszük a leszűrt tésztát és beforraljuk kicsit. Lehúzzuk a tűzről, beleöntjük a tojásos keveréket és körkörös mozdulatokkal, gyorsan összeforgatjuk a tésztát. 1-2 percre vissza is rakhatjuk a tűzre, ezután hozzáadjuk a szalonnát, majd a pirított cukkinivel és a morzsával tálaljuk.

  • Elkészítési idő: 20 perc
cukkinis-carbonara
Cukkinis carbonara (Fotó: Street Kitchen)

Még több tésztarecept a Street Kitchen oldaláról:

15 perces patisszonos tészta

Hummuszos tészta aszalt paradicsommal

Sült paprikás mac and cheese

Ha tetszett a Cukkinis carbonara fűszeres morzsával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept