Hozzávalók
A tésztához
- 200 g farfalle tészta
- só
A raguhoz
- 100 g bacon
- 1 fej vöröshagyma (130 g)
- 3 gerezd fokhagyma
- 500 g patisszon (pucolt állapotban)
- só
- 150 ml száraz fehérbor
- 500 ml habtejszín
- 60 g friss spenót
- 1 tk keményítő + 2 ek víz (opcionális)
- 0.25 db citrom leve
A tálaláshoz
- 1 szál újhagyma
- 0.25 mk durvára őrölt bors
Hozzávalók
A tésztához
- 200 g farfalle tészta
- só
A raguhoz
- 100 g bacon
- 1 fej vöröshagyma (130 g)
- 3 gerezd fokhagyma
- 500 g patisszon (pucolt állapotban)
- só
- 150 ml száraz fehérbor
- 500 ml habtejszín
- 60 g friss spenót
- 1 tk keményítő + 2 ek víz (opcionális)
- 0.25 db citrom leve
A tálaláshoz
- 1 szál újhagyma
- 0.25 mk durvára őrölt bors
A tésztát enyhén sós, lobogó vízben a csomagoláson feltüntetett idő alatt megfőzzük, majd leszűrjük. A bacont kis kockákra vágjuk, és egy serpenyőben közepes hőfokon kisütjük a zsírját, majd kivesszük a serpenyőből. A visszamaradt zsíron 2-3 perc alatt megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát és a szeletekre vágott fokhagymát. Hozzáadjuk a felkockázott patisszont, és közepesen erős lángon további 2 percig pirítjuk, majd sózzuk és felöntjük a borral.
Addig főzzük, amíg a bor el nem párolog, ekkor felöntjük a tejszínnel, hozzáadjuk a spenótot és kb. 3 percig főzzük. Ha esetleg a tejszín nem sűrűsödött volna be kellően, akkor a keményítőt kikeverjük a vízzel, és ezzel sűrítjük a szószt (a tejszíntől függ, hogy szükséges-e). Belefacsarjuk a citrom levét, végül pedig összeforgatjuk a tésztával és a bacon felével. Tálalásnál megszórjuk a karikára vágott újhagymával, a maradék baconnel és a borssal.
- Elkészítési idő: 15 perc
Ha tetszett a 15 perces patisszonos tészta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Még több tésztarecept a Street Kitchen oldaláról:
Hummuszos tészta aszalt paradicsommal
Bigoli all’anatra – paradicsomos-kacsamelles tészta