Egy jóféle tészta besütve azzal kezdődik, hogy a baconszeleteket és a félbevágott héjas, egész fej fokhagymákat egy sütőpapírral borított tepsire rakjuk, és 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk. 10 perc után kivesszük a bacont, a fokhagymát pedig onnantól további 20 percig sütjük, majd kivesszük és félrerakjuk. A tésztát feltesszük bő, lobogó, sós vízben főzni.

Közben elkezdjük a mártást: az olajra rádobjuk a spenótot, közben sózzuk, borsozzuk, ráreszeljük a szerecsendiót, és ha összeesett a spenót, rányomjuk a megsült fokhagymát. Ezután felöntjük a tészta főzővizével, majd leturmixoljuk, és meglocsoljuk a citromlével.
A leszűrt tésztát belerakjuk a spenótos alapba, felöntjük a tejszínnel, és eloszlatjuk egy tepsiben. Feldaraboljuk a bacont, a tésztára szórjuk, ráreszeljük a sajtot, megszórjuk a morzsával, és 200 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.

Még több tészta besütve: