Tészták

Gnocchiandcheese

Gnocchi and cheese

Hozzávalók
250 ml
habtejszín
A gnocchihoz
500 g
krumpli
200 g
liszt
1 db
tojás
40 g
reszelt sajt
A mártáshoz
1 ek
vaj
1 ek
liszt
1 ek
mustár
150 ml
tej
só, bors
0.5 tk
frissen reszelt szerecsendió
200 g
reszelt edami sajt
A tetejére
néhány szál petrezselyemzöld

Elkészítés

A krumplikat héjastól feltesszük főzni lobogó, sós vízben, a nagyságuktól függően kb. 20 percre. Ha elkészültek, hagyjuk picit hűlni, meghámozzuk, és egy krumplinyomón átnyomjuk, majd kiterítjük egy nyújtódeszkán. Fontos, hogy kihűljön, mikor elkezdjük összegyúrni a többi hozzávalóval. 

Hozzáadunk 1 tk sót, a lisztet, a tojást és a reszelt sajtot, majd alaposan összegyúrjuk. Hosszú csíkokat nyújtunk belőle, majd négyzet alakú, formás kis darabokat vágunk. Elkezdjük felforralni hozzá a sós főzővizet, ezalatt elkészítjük a mártást.

Ehhez egy edénybe tesszük a vajat, és ahogy elolvad, jöhet rá a liszt. Adunk neki 2-3 percet, majd rádobjuk a mustárt is. Alaposan elkeverjük, és apránként elkezdjük hozzáadagolni a tejszínt, majd a tejet is. Jöhet bele só, bors, a szerecsendió és a reszelt sajtnak a nagy része (a tetejére meghagyunk egy bő maréknyit). 

A gnocchikat beledobáljuk a lobogó vízbe, és néhány perc alatt megfőzzük. Akkor készültek el, ha már feljöttek a víz felszínére, ezután szűrőkanállal átszedjük őket a mártásba, és elkeverjük.

Két kicsi hőálló tálba (ha nektek nincs egyszemélyes, akkor mehet egy nagyobb edénybe is) adagoljuk a gnocchit, jöhet még rá a maradék reszelt sajt, és grill fokozaton, 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 15 percre

Ahogy aranybarnára sült a sajt, kikapjuk, apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk, és már fogyaszthatjuk is.

Elkészítési idő: kb. 70 perc

gnocchi and cheese
Gnocchi and cheese

Ezek a receptek is érdekelhetnek:

Tejszínes-pesztós-kolbászos gnocchi

Tuti egytálétel: baconös-gnocchis kukoricaragu

Kókusztejes-kurkumás gnocchi

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

A mac & cheese-t mindenki jól ismeri, ha annak a brutál sajtos ízvilágát imádjátok, de valami újabbra vágytok, mindenképp próbáljátok ki ezt a változatot! Szinte biztos, hogy bekerül a kedvenc komfortkaják közé.

Hozzávalók

2 főre
250 ml
habtejszín
A gnocchihoz
500 g
krumpli
200 g
liszt
1 db
tojás
40 g
reszelt sajt
A mártáshoz
1 ek
vaj
1 ek
liszt
1 ek
mustár
150 ml
tej
só, bors
0.5 tk
frissen reszelt szerecsendió
200 g
reszelt edami sajt
A tetejére
néhány szál petrezselyemzöld

A krumplikat héjastól feltesszük főzni lobogó, sós vízben, a nagyságuktól függően kb. 20 percre. Ha elkészültek, hagyjuk picit hűlni, meghámozzuk, és egy krumplinyomón átnyomjuk, majd kiterítjük egy nyújtódeszkán. Fontos, hogy kihűljön, mikor elkezdjük összegyúrni a többi hozzávalóval. 

Hozzáadunk 1 tk sót, a lisztet, a tojást és a reszelt sajtot, majd alaposan összegyúrjuk. Hosszú csíkokat nyújtunk belőle, majd négyzet alakú, formás kis darabokat vágunk. Elkezdjük felforralni hozzá a sós főzővizet, ezalatt elkészítjük a mártást.

Ehhez egy edénybe tesszük a vajat, és ahogy elolvad, jöhet rá a liszt. Adunk neki 2-3 percet, majd rádobjuk a mustárt is. Alaposan elkeverjük, és apránként elkezdjük hozzáadagolni a tejszínt, majd a tejet is. Jöhet bele só, bors, a szerecsendió és a reszelt sajtnak a nagy része (a tetejére meghagyunk egy bő maréknyit). 

A gnocchikat beledobáljuk a lobogó vízbe, és néhány perc alatt megfőzzük. Akkor készültek el, ha már feljöttek a víz felszínére, ezután szűrőkanállal átszedjük őket a mártásba, és elkeverjük.

Két kicsi hőálló tálba (ha nektek nincs egyszemélyes, akkor mehet egy nagyobb edénybe is) adagoljuk a gnocchit, jöhet még rá a maradék reszelt sajt, és grill fokozaton, 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 15 percre

Ahogy aranybarnára sült a sajt, kikapjuk, apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk, és már fogyaszthatjuk is.

Elkészítési idő: kb. 70 perc

gnocchi and cheese
Gnocchi and cheese

Ezek a receptek is érdekelhetnek:

Tejszínes-pesztós-kolbászos gnocchi

Tuti egytálétel: baconös-gnocchis kukoricaragu

Kókusztejes-kurkumás gnocchi

Ha tetszett a Gnocchi and cheese receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept