Hozzávalók
A gnocchihoz
- 500 g krumpli
- 100 g pizzaliszt (00 típusú)
- 1 db tojássárgája
- 1 csipet só
- rizsliszt vagy sima liszt a formázáshoz
- olívaolaj
A szószhoz
- 10 - 12 szál zöld spárga (kb. 300 g)
- 2 - 3 ek olaj
- 2 tk friss reszelt gyömbér
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- 500 ml konzerves kókusztej
- 3 - 4 tk kurkumapor
- só, bors
A tálaláshoz
- néhány friss bazsalikomlevél
Hozzávalók
A gnocchihoz
- 500 g krumpli
- 100 g pizzaliszt (00 típusú)
- 1 db tojássárgája
- 1 csipet só
- rizsliszt vagy sima liszt a formázáshoz
- olívaolaj
A szószhoz
- 10 - 12 szál zöld spárga (kb. 300 g)
- 2 - 3 ek olaj
- 2 tk friss reszelt gyömbér
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- 500 ml konzerves kókusztej
- 3 - 4 tk kurkumapor
- só, bors
A tálaláshoz
- néhány friss bazsalikomlevél
A gnocchihoz egy nagyobb méretű lábasba vizet öntünk, és héjastól feltesszük főni a burgonyát. A 15-20 perc alatt puhára főtt burgonyákat átnyomjuk egy krumplinyomó segítségével, majd hagyjuk kihűlni. A megtisztított, 2-3 cm-es darabokra vágott spárgát lobogó, sós vízbe tesszük 3-4 percre, majd jeges vízbe dobjuk, hogy lehűljön.
Egy kis medret csinálunk az áttört krumpliban, hozzákeverjük a lisztet, a tojássárgáját és sózzuk, majd összegyúrjuk. Ha nagyon ragad, akkor nyugodtan adjunk hozzá még lisztet. 4 részre osztjuk a tésztát, és vékonyra sodorjuk, majd nagyjából egyforma darabokra vágjuk fel. Ez azért fontos, hogy egyszerre főhessenek majd meg.
Ha nem elégedtek meg az egyszerű darabolással, akkor egy villa hátuljának segítségével klasszikus formára sodorhatjátok, vagyis görgetitek, és nyomtok rajta egyet. (Vannak gnocchi bordázók is!) Közben sós vizet felteszünk forrni, de nem tesszük az egészet egyszerre a vízbe, mert így könnyen összeragadnak. Miután feljöttek a víz tetejére, még egy percig benthagyjuk, majd kivesszük, kevés olívaolajat csepegtetünk rá, és félretesszük.
A szószhoz egy serpenyőben kevés olajon elkezdjük lepirítani a lereszelt gyömbért és fokhagymát. Hozzáadjuk a kókusztejet és a kurkumát, sózzuk, borsozzuk. Összeforraljuk, és mehetnek bele a gnocchik, valamint a spárga, és jól átforgatjuk az egészet. Tálaláskor megszórjuk friss bazsalikomlevelekkel.
- Előkészítési idő: 15 perc
- Elkészítési idő: 50 perc
Ha tetszett a kókusztejes-kurkumás gnocchi receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Ezeket is nézd meg:
Keleti báránypörkölt kurkumás spatzellel