Tuti egytálétel: baconös-gnocchis kukoricaragu

Hozzávalók

4
főre
+
1 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
200 g bacon
4 - 5 ek olívaolaj
400 g kukorica
500 ml tejszín
500 ml csirkealaplé
só, bors
1 csomag gnocchi (500 g)
1 csokor petrezselyem
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Tuti egytálétel: baconös-gnocchis kukoricaragu

Nem is tudom, hogy írnám körül, mi az, hogy chowder. Valahogy az egytálétel kategóriába tenném, egy tartalmas, sűrű „leves”. Szinte bármiből összedobható, jöjjön most egy kukoricás verzió, amibe gnocchit is fogunk főzni.
Kipróbáltam, jóóó lett!
32
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
1 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
200 g bacon
4 - 5 ek olívaolaj
400 g kukorica
500 ml tejszín
500 ml csirkealaplé
só, bors
1 csomag gnocchi (500 g)
1 csokor petrezselyem
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

Az apróra vágott hagymát, fokhagymát és a felcsíkozott bacont viszonylag magas hőfokon lepirítjuk az olajon, majd ha már aranybarna, pirult színt kaptak, beletesszük a kukoricát, felöntjük a tejszínnel és az alaplével, sózzuk, borsozzuk, és addig rotyogtatjuk, forraljuk, amíg a kukorica meg nem főtt és a lé egy kicsit elforrt. Beletesszük a gnocchit, 3-4 percig forraljuk, majd megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.

Baconös-gnocchis kukoricaragu
Baconös-gnocchis kukoricaragu

Ha tetszett a baconös-gnocchis kukoricaragu receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások