Tészták

Gombaraguskagylótésztaparmezánosmártással

Gombaragus kagylótészta parmezános mártással

Hozzávalók
100 ml
tejszín
50 g
vaj
Az összeállításhoz
A gombaraguhoz
50 ml
olívaolaj
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
400 g
gomba
(ízlés szerinti)
1 ek
paradicsompüré
100 ml
vörösbor
1 ek
worcester szósz
1 ek
szójaszósz
só, bors
1 - 2 ág
friss rozmaring
1 - 2 ág
friss kakukkfű
A mártáshoz
150 g
parmezán
só, fehér bors
1 mk
fokhagymapor
A pirított petrezselyemhez
50 ml
olívaolaj
0.5 csokor
petrezselyem
300 g
conchiglie tészta

Elkészítés

A gombaraguhoz a vajat és az olívaolajat felolvasztjuk, majd megfuttatjuk rajta az apróra vágott hagymát és az átnyomott fokhagymát. A gombákat felszeleteljük, és a hagymás alapon közepes lángon megpirítjuk. Amikor már szép barna kezd lenni, hozzáadjuk a paradicsompürét, kicsit lepirítjuk, majd felöntjük a borral, és elpároljuk róla. Amikor már kezd besűrűsödni, hozzáadjuk a Worcestert, a szójaszószt, sózzuk, borsozzuk, majd az apróra vágott zöldfűszerek is mehetnek bele, és további 3-5 percig főzzük.

A mártáshoz elkezdjük melegíteni a tejszínt, majd 2-3 adagban hozzáadjuk a reszelt sajtot, és csomómentesre keverjük. Fűszerezzük, és addig melegítjük, míg be nem sűrűsödik.

A tésztát a csomagoláson olvasható módon bő, sós vízben készre főzzük.

Egy serpenyőben olívaolajat melegítünk, beledobjuk a petrezselymet, és néhány másodpercig pirítjuk, amíg ropogós nem lesz.

Egy tányérra szedünk a tésztából, erre kerül a gombaragu, meglocsoljuk a sajtszósszal, és a pirított petrezselyemmel tálaljuk.

Gombaragus kagylótészta parmezános mártással
Gombaragus kagylótészta parmezános mártással

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Ez a recept egy olaszos ihletésű fogást mutat be, melynek fő elemei egy ízletes vörösboros gombaragu és egy szuperegyszerű parmezános öntet!

Hozzávalók

2 - 4 főre
100 ml
tejszín
50 g
vaj
Az összeállításhoz
A gombaraguhoz
50 ml
olívaolaj
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
400 g
gomba
(ízlés szerinti)
1 ek
paradicsompüré
100 ml
vörösbor
1 ek
worcester szósz
1 ek
szójaszósz
só, bors
1 - 2 ág
friss rozmaring
1 - 2 ág
friss kakukkfű
A mártáshoz
150 g
parmezán
só, fehér bors
1 mk
fokhagymapor
A pirított petrezselyemhez
50 ml
olívaolaj
0.5 csokor
petrezselyem
300 g
conchiglie tészta

A gombaraguhoz a vajat és az olívaolajat felolvasztjuk, majd megfuttatjuk rajta az apróra vágott hagymát és az átnyomott fokhagymát. A gombákat felszeleteljük, és a hagymás alapon közepes lángon megpirítjuk. Amikor már szép barna kezd lenni, hozzáadjuk a paradicsompürét, kicsit lepirítjuk, majd felöntjük a borral, és elpároljuk róla. Amikor már kezd besűrűsödni, hozzáadjuk a Worcestert, a szójaszószt, sózzuk, borsozzuk, majd az apróra vágott zöldfűszerek is mehetnek bele, és további 3-5 percig főzzük.

A mártáshoz elkezdjük melegíteni a tejszínt, majd 2-3 adagban hozzáadjuk a reszelt sajtot, és csomómentesre keverjük. Fűszerezzük, és addig melegítjük, míg be nem sűrűsödik.

A tésztát a csomagoláson olvasható módon bő, sós vízben készre főzzük.

Egy serpenyőben olívaolajat melegítünk, beledobjuk a petrezselymet, és néhány másodpercig pirítjuk, amíg ropogós nem lesz.

Egy tányérra szedünk a tésztából, erre kerül a gombaragu, meglocsoljuk a sajtszósszal, és a pirított petrezselyemmel tálaljuk.

Gombaragus kagylótészta parmezános mártással
Gombaragus kagylótészta parmezános mártással

Ha tetszett a Gombaragus kagylótészta parmezános mártással receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept