A hummuszos tésztához először a tésztát bő, lobogó vízben feltesszük főni. Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, majd lepirítjuk rajta az apróra vágott vöröshagymát. Mehet hozzá a felaprított fokhagyma is, és pár percig tovább pirítjuk. Utána mehet bele a félbevágott olívabogyó és a felcsíkozott aszalt paradicsom, majd 2-3 percig pirítjuk.
@streetkitchenhu Hummuszos-aszalt paradicsomos tészta 😋 #vegan #pasta #fyp #foryou #foryoupage #foodie #streetkitchen @horvatadi0 ♬ Washed Away - The Darcys
Közben a hummuszt kikeverjük a citromlével, sóval, borssal és egy kevés chilivel. A leszűrt tésztát beleöntjük a serpenyőbe, utána mehet rá a hummuszos szósz. Elkeverjük, majd pár perc alatt összemelegítjük és már tálalhatjuk is ízlés szerint egy kis chilipehellyel, borssal és aprított bazsalikommal megszórva.
Elkészítési idő: 30 perc
