Vegán
Hozzávalók
A hummuszhoz
- 2 konzerv csicseriborsó (310 g/db)
- 5 ek olívaolaj
- só, bors
- 4 ek tahini
- 1 db citrom leve
- 0.25 csokor koriander
- 2 gerezd fokhagyma (ízlés szerint lehet kevesebb is)
A tálaláshoz
- 1 ek olívaolaj
- 1 csipet pirospaprika
- 0.25 csokor koriander
- 2 szelet kovászos kenyér
Hozzávalók
A hummuszhoz
- 2 konzerv csicseriborsó (310 g/db)
- 5 ek olívaolaj
- só, bors
- 4 ek tahini
- 1 db citrom leve
- 0.25 csokor koriander
- 2 gerezd fokhagyma (ízlés szerint lehet kevesebb is)
A tálaláshoz
- 1 ek olívaolaj
- 1 csipet pirospaprika
- 0.25 csokor koriander
- 2 szelet kovászos kenyér
Mielőtt nekilátnánk a házi hummusznak, pár szem csicseriborsót félreteszünk a tálaláshoz. Az egyik konzervet leszűrjük, a másikat lével együtt egy késes aprítóba helyezzük. Hozzáadjuk a többi alapanyagot is, majd addig turmixoljuk, amíg egy brutál krémes állagú krémet nem kapunk.
@streetkitchenhu A legkirályabb házi hummusz! 👑 #hummus #vegetarian #fyp #foryou #foryoupage #nekedbe #food #foodtiktok #streetkitchen @horvatadi0 ♬ Sahara – Hensonn
Tálaláshoz a hummuszt egy tálba tesszük, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, megszórjuk pirospaprikával, rádobjuk a félrerakott csicseriszemeket, végül vágott korianderrel díszítjük.
Ugye milyen egyszerű volt elkészíteni ezt a hummuszt? És olcsóbb is, mint boltban vásárolt társai. Hűtőben több napig eláll, de vigyázat, addiktív! Főleg, ha egy jó kovászos kenyérre kenve vagy tortillával tunkolva fogyasztjuk.
- Elkészítési idő: 10 perc
Ha tetszett a legkirályabb hummusz receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!