Hozzávalók
- 1 fej fokhagyma (kb. 80 g)
- 20 ml olívaolaj
- 500 g kápia paprika (kb. 4 darab)
- 280 g csicseriborsó konzerv (leszűrve)
- 40 g tahini
- só, bors
- 20 ml olívaolaj
- 2 csipet római kömény
- ½ db citrom leve
A tálaláshoz
- 1 csipet szezámmag
- 0.25 csokor friss koriander
- 10 ml olívaolaj
Sültpaprika-hummusz
Hozzávalók
- 1 fej fokhagyma (kb. 80 g)
- 20 ml olívaolaj
- 500 g kápia paprika (kb. 4 darab)
- 280 g csicseriborsó konzerv (leszűrve)
- 40 g tahini
- só, bors
- 20 ml olívaolaj
- 2 csipet római kömény
- ½ db citrom leve
A tálaláshoz
- 1 csipet szezámmag
- 0.25 csokor friss koriander
- 10 ml olívaolaj
A sültpaprika-hummusz elkészítését azzal kezdjük, hogy a fokhagymát egészben kettévágjuk, megkenjük olívaolajjal, és egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a vágott felével lefelé. A megmosott, megszárított paprikákat is megkenjük olajjal, és a fokhagymák mellé tesszük. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk őket, és 20 percig sütjük.
Ha a paprika megsült, a fekete héját lehúzzuk, de csak óvatosan, mert ilyenkor még nagyon forró. Egy késes aprítóba rakjuk a paprikahúst a csuma nélkül. A megsült fokhagymák belsejét kinyomkodjuk és a paprikához adjuk, majd mehet bele a többi hozzávaló is. Alaposan lezúzzuk az egészet, amíg szép krémes nem lesz, és kész is a nyár legcsodálatosabb hummusza.
Szezámmaggal és durvára aprított korianderrel megszórva, olívaolajjal meglocsolva tálaljuk. Ízlés szerint pakolhatunk még rá lecsöpögtetett csicseriborsó-konzervet. Például ha vendégek jönnek és nekik készítettük, így igen mutatós lesz. Ne feledkezzünk meg a pitáról sem!
Elkészítési idő: 35-40 perc
Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!