A ravioli igazából egy munkacím, nevezhetjük ezt simán töltött tésztának is. :) A tésztához a lisztet egy deszkára szórjuk. A közepébe csinálunk egy kis „fészket”, amibe beleütjük a tojást, és sózzuk. Kézzel vagy egy villa segítségével elkezdjük összedolgozni. Addig gyúrjuk, míg egy homogén állagú tésztát nem kapunk. Folpackba csomagoljuk, és betesszük legalább 15 percre a hűtőbe, de az sem baj, ha egy éjszakát pihen a tészta.
A töltelékhez a kolbászt kb. 0,5 x 0,5 cm-es kockákra vágjuk, a bacont pedig felcsíkozzuk, majd egy serpenyőben, minimális olaj hozzáadásával 3-4 perc alatt lepirítjuk. A túrót az aprítógépbe tesszük, hozzáadjuk a tejfölt, sózzuk, és pár másodperc alatt összezúzzuk. Egy keverőtálba tesszük a túrót, hozzáadjuk a lepirított kolbászt és bacont, és összekeverjük a felaprított snidlinggel. Törekedjünk rá, hogy minél kevesebb zsírt szedjünk ki a serpenyőből.
A tésztát tésztagép vagy sodrófa segítségével kb. 1 mm vastagságúra nyújtjuk és kb. 10 cm széles csíkokra vágjuk. Az egyik tésztacsíkra kb. 5 cm-ként teszünk a töltelékből egy kis gombócnyit. Betakarjuk egy másik tésztacsíkkal, a töltelék körül összenyomkodjuk a tésztát, és egy kb. 8-10 cm-es kerek kiszúróval megformázzuk a raviolikat. Egy villa segítségével a töltelék körül összenyomkodjuk a tésztát, hogy biztosan összeálljon. Bő, enyhén sós, lobogó vízben 2-3 perc alatt kifőzzük a raviolikat. Tányérra szedjük őket, és meglocsoljuk kevés olívaolajjal.
A hagymát apró kockákra vágjuk, majd lepirítjuk a visszamaradt kolbász- és baconzsíron. Amennyiben nem elegendő a zsiradék, egy kevéssel pótoljuk azt. Kb. 2 perc pirítás után felöntjük nagyjából 50 ml vízzel, és tovább pároljuk. Ezt még kb. kétszer megismételjük. Belekeverjük a tejfölt, megszórjuk pirospaprikával, sózzuk, és nagyjából 1 perc alatt összeforraljuk.
Tányérra szedjük a tésztát, rákanalazzuk a mártást, megszórjuk friss snidlinggel, és tálaljuk. Íme a legfinomabb magyaros ravioli recept! :)
