Hozzávalók
A tésztához
- 300 g liszt
- 1 nagy csipet só
- 3 db tojás
- 1 - 2 ek hideg víz
A töltelékhez és a mártáshoz
- 3 ek olaj
- 1 fej hagyma (nagy)
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 tk őrölt kömény
- 1 ek pirospaprika
- 3 db csirkecombfilé
- 5 ek tejföl
- 2 - 3 tk keményítő
A tálaláshoz
- 1 csokor újhagyma
Hozzávalók
A tésztához
- 300 g liszt
- 1 nagy csipet só
- 3 db tojás
- 1 - 2 ek hideg víz
A töltelékhez és a mártáshoz
- 3 ek olaj
- 1 fej hagyma (nagy)
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 tk őrölt kömény
- 1 ek pirospaprika
- 3 db csirkecombfilé
- 5 ek tejföl
- 2 - 3 tk keményítő
A tálaláshoz
- 1 csokor újhagyma
A tésztához a lisztet összekeverjük a sóval, majd elmorzsoljuk a felvert tojással, és összegyúrjuk a tésztát. Ha száraz lenne, egy kevés hideg vizet adhatunk hozzá. Ezután fóliába csomagoljuk, és legalább 20 percre a hűtőbe tesszük.
A csirkepaprikáshoz az olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a fűszerekkel, 150-200 ml vizet öntünk rá, és így pároljuk nagyon puhára. Ha elfő a víz, mindig pótoljuk 1-2 dl vízzel. Ezt addig ismételjük, amíg teljesen puha nem lesz a hagyma. Ezután belerakjuk a kisebb darabokra vágott csirkét, felöntjük egy kevés vízzel, és fél óra alatt puhára főzzük a húst. A végén annyi szaftnak kell lennie, amennyi épp ellepi a csirkét, eszerint pótoljuk a vizet.
A megfőtt húst kiszedjük, a visszamaradt szaftot leturmixoljuk, a csirkét pedig egy aprítóban lezúzzuk 2-3 evőkanál szafttal.
A tésztát 3 részre osztjuk, és vékonyra nyújtjuk. Fontos, hogy hosszúra nyújtsuk (kb. 40 cm), amit elfelezünk. Enyhén lisztezett deszkára tesszük, és az egyikre kb. 1,5-2 teáskanálnyi tölteléket teszünk, ráhajtjuk a másik tésztát, kinyomkodjuk a töltelék körül a levegőt, és egy 5-7 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A széleit lenyomkodjuk egy villával. Ezt megismételjük még kétszer a maradék tésztával. A tésztát sós vízben addig főzzük, amíg fel nem jön a víz tetejére.
A szaftot felforraljuk, közben a tejfölt kikeverjük a keményítővel. Ezután néhány merőkanálnyi szafttal hőkiegyenlítjük a keményítős tejfölt, visszaöntjük a többihez, és ha besűrűsödött, kész. A tésztát a mártással és újhagymával tálaljuk.
Ha tetszett a hortobágyi ravioli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!