Hirdetés

Hortobágyi ravioli

Hozzávalók

12
darabhoz
+

A tésztához

300 g liszt
1 nagy csipet só
3 db tojás
1 - 2 ek hideg víz

A töltelékhez és a mártáshoz

3 ek olaj
1 fej hagyma (nagy)
2 gerezd fokhagyma
só, bors
1 tk őrölt kömény
1 ek pirospaprika
3 db csirkecombfilé
5 ek tejföl
2 - 3 tk keményítő

A tálaláshoz

1 csokor újhagyma
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Hortobágyi ravioli

A tökéletes magyar–olasz házasság! Imádom a hortobágyit és a tésztákat is, úgyhogy nem is volt kérdés, hogy ez a variáció egyszer felkerül az oldalra! Csodálatos, hogy mennyire jól áll ennek a tésztafajtának a hortobágyi mártás.
Kipróbáltam, jóóó lett!
14
Hirdetés

Hozzávalók

12
darabhoz
+

A tésztához

300 g liszt
1 nagy csipet só
3 db tojás
1 - 2 ek hideg víz

A töltelékhez és a mártáshoz

3 ek olaj
1 fej hagyma (nagy)
2 gerezd fokhagyma
só, bors
1 tk őrölt kömény
1 ek pirospaprika
3 db csirkecombfilé
5 ek tejföl
2 - 3 tk keményítő

A tálaláshoz

1 csokor újhagyma
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A tésztához a lisztet összekeverjük a sóval, majd elmorzsoljuk a felvert tojással, és összegyúrjuk a tésztát. Ha száraz lenne, egy kevés hideg vizet adhatunk hozzá. Ezután fóliába csomagoljuk, és legalább 20 percre a hűtőbe tesszük. 

A csirkepaprikáshoz az olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a fűszerekkel, 150-200 ml vizet öntünk rá, és így pároljuk nagyon puhára. Ha elfő a víz, mindig pótoljuk 1-2 dl vízzel. Ezt addig ismételjük, amíg teljesen puha nem lesz a hagyma. Ezután belerakjuk a kisebb darabokra vágott csirkét, felöntjük egy kevés vízzel, és fél óra alatt puhára főzzük a húst. A végén annyi szaftnak kell lennie, amennyi épp ellepi a csirkét, eszerint pótoljuk a vizet. 

A megfőtt húst kiszedjük, a visszamaradt szaftot leturmixoljuk, a csirkét pedig egy aprítóban lezúzzuk 2-3 evőkanál szafttal.

A tésztát 3 részre osztjuk, és vékonyra nyújtjuk. Fontos, hogy hosszúra nyújtsuk (kb. 40 cm), amit elfelezünk. Enyhén lisztezett deszkára tesszük, és az egyikre kb. 1,5-2 teáskanálnyi tölteléket teszünk, ráhajtjuk a másik tésztát, kinyomkodjuk a töltelék körül a levegőt, és egy 5-7 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A széleit lenyomkodjuk egy villával. Ezt megismételjük még kétszer a maradék tésztával. A tésztát sós vízben addig főzzük, amíg fel nem jön a víz tetejére.

A szaftot felforraljuk, közben a tejfölt kikeverjük a keményítővel. Ezután néhány merőkanálnyi szafttal hőkiegyenlítjük a keményítős tejfölt, visszaöntjük a többihez, és ha besűrűsödött, kész. A tésztát a mártással és újhagymával tálaljuk.

Hortobágyi ravioli
Hortobágyi ravioli

Ha tetszett a hortobágyi ravioli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások