Hozzávalók
- 50 g vaj
- 50 g liszt
- 600 ml tej
- só, bors
- 150 ml vörösbor
- 1 nagy üveges bolognai szósz (750 g)
- 1 tk szárított bazsalikom
- 1 tk szárított oregánó
- ½ - 1 csomag lasagne tészta (kb. 10 db lap)
- 100 g trappista
Hozzávalók
- 50 g vaj
- 50 g liszt
- 600 ml tej
- só, bors
- 150 ml vörösbor
- 1 nagy üveges bolognai szósz (750 g)
- 1 tk szárított bazsalikom
- 1 tk szárított oregánó
- ½ - 1 csomag lasagne tészta (kb. 10 db lap)
- 100 g trappista
A vajat felolvasztjuk, rátesszük a lisztet, pár percig pirítjuk, majd a meleg tejjel fokozatosan felöntjük, habverővel simára keverjük, és pár perc alatt bugyogtatva megfőzzük a besamelt, sózzuk, borsozzuk.
A vörösbort felére forraljuk, rátesszük a bolognai szószt, a zöld fűszereket, majd pár percig rotyogtatjuk. Egy kb. 20 x 30 cm-es tepsibe rétegezzük a tésztát a besamellel és a raguval úgy, hogy a tetején az utolsó réteg besamel legyen. Megszórjuk a reszelt sajttal, majd 200 fokra előmelegített sütőbe 30-35 perc alatt készre sütjük.
Ha tetszett a lasagne üveges bolognai szószból receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!