Hirdetés

Lasagne üveges bolognai szószból

Hozzávalók

3 - 4
főre
+
50 g vaj
50 g liszt
600 ml tej
só, bors
150 ml vörösbor
1 nagy üveges bolognai szósz (750 g)
1 tk szárított bazsalikom
1 tk szárított oregánó
½ - 1 csomag lasagne tészta (kb. 10 db lap)
100 g trappista
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Lasagne üveges bolognai szószból

Szembemegy az elveinkkel a kész bolti ragu használata, de a karanténhelyzet sok mindent felülír. Jó választás lehet egy üveges bolognai, ha hosszabb időre akartok bespájzolni, most pedig azt is megmutatjuk, hogy mivel tudjátok egy kicsit feldobni a helyzetet!
Kipróbáltam, jóóó lett!
14
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

3 - 4
főre
+
50 g vaj
50 g liszt
600 ml tej
só, bors
150 ml vörösbor
1 nagy üveges bolognai szósz (750 g)
1 tk szárított bazsalikom
1 tk szárított oregánó
½ - 1 csomag lasagne tészta (kb. 10 db lap)
100 g trappista
Bevásárlólistához adom

A vajat felolvasztjuk, rátesszük a lisztet, pár percig pirítjuk, majd a meleg tejjel fokozatosan felöntjük, habverővel simára keverjük, és pár perc alatt bugyogtatva megfőzzük a besamelt, sózzuk, borsozzuk. 

A vörösbort felére forraljuk, rátesszük a bolognai szószt, a zöld fűszereket, majd pár percig rotyogtatjuk. Egy kb. 20 x 30 cm-es tepsibe rétegezzük a tésztát a besamellel és a raguval úgy, hogy a tetején az utolsó réteg besamel legyen. Megszórjuk a reszelt sajttal, majd 200 fokra előmelegített sütőbe 30-35 perc alatt készre sütjük. 

Lasagne üveges bolognai szószból

Ha tetszett a lasagne üveges bolognai szószból receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások