Hirdetés

Hozzávalók

2
főre

A tésztához:

350 g liszt
120-150 ml víz
1 tk só
1 db tojás

A töltelékhez:

250 g darált marha-/sertéshús
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
só, bors

A tálaláshoz:

1 ek tejföl
1 mk ecet
kapor
Hirdetés

A legjobb orosz töltött tészta: pelmenyi

Ez a kis húsos töltött tészta az orosz konyha egyik különlegessége. Nem kell hozzá sok alapanyag, az íze mégis brutál jó! Egyszerű, de nagyszerű! A végén a vajas pirítás, a friss tejföl és az ecet-kapor kombó annyira feldobja, hogy nagyon nehéz abbahagyni!
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre

A tésztához:

350 g liszt
120-150 ml víz
1 tk só
1 db tojás

A töltelékhez:

250 g darált marha-/sertéshús
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
só, bors

A tálaláshoz:

1 ek tejföl
1 mk ecet
kapor

Fotó: Szilágyi Nóri

A tésztával kezdünk. Összekeverjük, majd összegyúrjuk a lisztet, a vizet, a sót és a tojást. Addig gyúrjuk, amíg szép, egyenletes tésztát kapunk, majd félretesszük pihenni, amíg hozzálátunk a töltelékhez. A vöröshagymát és a fokhagymát lereszeljük, hozzáadjuk a darált húshoz, sózzuk, borsozzuk, és alaposan összekeverjük. A tésztából 2-3 mm-es lapot nyújtunk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A kiszaggatott korongok közepébe teszünk a töltelékből, félbehajtjuk, a két alsó sarkát pedig összecsípjük.

Fotó: Szilágyi Nóri

Lobogó, sós vízben, 1-2 percig főzzük a pelmenyiket, amíg feljönnek a víz felszínére. Ha kész, lecsöpögtetjük a vizet, és egy forró, vajas serpenyőben körbepirítjuk őket. Tálálásnál jöhet rá a tejföl, pár csepp ecet, és friss kapor. Mélyhűtőben, egy tálcán akár lefagyaszthatjuk, majd ha fagyosak, egy dobozba csomagolva eltesszük és bármikor elővehetjük ezeket az isteni pelmenyiket!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások