Hozzávalók
A tésztához:
- 350 g liszt
- 120 - 150 ml víz
- 1 tk só
- 1 db tojás
A töltelékhez:
- 250 g darált marha-/sertéshús
- 1 fej kisebb vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
A tálaláshoz:
- 1 ek tejföl
- 1 mk ecet
- kapor
Hozzávalók
A tésztához:
- 350 g liszt
- 120 - 150 ml víz
- 1 tk só
- 1 db tojás
A töltelékhez:
- 250 g darált marha-/sertéshús
- 1 fej kisebb vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
A tálaláshoz:
- 1 ek tejföl
- 1 mk ecet
- kapor
A tésztával kezdünk. Összekeverjük, majd összegyúrjuk a lisztet, a vizet, a sót és a tojást. Addig gyúrjuk, amíg szép, egyenletes tésztát kapunk, majd félretesszük pihenni, amíg hozzálátunk a töltelékhez. A vöröshagymát és a fokhagymát lereszeljük, hozzáadjuk a darált húshoz, sózzuk, borsozzuk, és alaposan összekeverjük. A tésztából 2-3 mm-es lapot nyújtunk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A kiszaggatott korongok közepébe teszünk a töltelékből, félbehajtjuk, a két alsó sarkát pedig összecsípjük.
Lobogó, sós vízben, 5-6 percig főzzük a pelmenyiket, amíg feljönnek a víz felszínére. Ha kész, lecsöpögtetjük a vizet, és egy forró, vajas serpenyőben körbepirítjuk őket. Tálálásnál jöhet rá a tejföl, pár csepp ecet, és friss kapor. Mélyhűtőben, egy tálcán akár lefagyaszthatjuk, majd ha fagyosak, egy dobozba csomagolva eltesszük és bármikor elővehetjük ezeket az isteni pelmenyiket!