A Lilla-féle lasagne elkészítéséhez az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, zellert, répát és fokhagymát, közben sózzuk, borsozzuk. Rárakjuk a húst, és ha kifehéredett, ráöntjük a bort. Ha elpárolgott a bor, mehet rá a passata, a víz, az aprított zöldfűszerek, ismét sózzuk és borsozzuk, majd 30 percig főzzük.
A besamelhez a vajat felolvasztjuk, rárakjuk a lisztet, kicsit lepirítjuk, majd felöntjük a tejjel. Mehet hozzá só, bors, és belereszeljük a szerecsendiót, beledobjuk a reszelt sajtot is, sűrűre főzzük, és elzárjuk.
Az összeállításhoz lereszeljük a parmezánt, majd rétegezzük a hozzávalókat: a tepsi aljába teszünk egy kis besamelt, aztán egy kevés ragut, erre jöhet egy réteg tészta. Szintén egy adag ragu, besamel, parmezán és tészta, majd ezt addig ismételjük, amíg el nem fogynak az alapanyagok. A végén a raguba keverjük a besamelt, és azzal öntjük le.
Megszórjuk a maradék parmezánnal, rátépkedjük a mozzarellát, lefedjük alufóliával, és 180 fokos sütőben 40 percig sütjük. Ezután leszedjük a fóliát, és 200 fokon további 20 percig sütjük. Tálalás előtt fél óráig hagyjuk állni, és ehetjük is.

Még több fullos lasagne: