Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés

RTL.hu Hírek

„Itt szívesen meghalnék” – a szocialista ipar szimbóluma volt a hőerőmű Inotán, ami talán újra tündökölhet

Az inotai hőerőmű az ’50-es évek legnagyobb ipari beruházása volt Magyarországon, egykor a szocializmus egyik szimbólumának számított. A párt akkoriban úgy húzta fel az épületeket, hogy azok formálják a társadalmat. Az emberek együtt mentek a gyárba, közösen ettek a menzán, utána a kocsmázás is csoportos tevékenységként működött. A rendszerváltás azonban betett a létesítménynek, amit 2001-ben végleg bezártak. Egy ideje azonban Inota újra virágozni kezdett, és talán megint szimbólummá válhat. 

Addig eszik, amíg akár szétrepedhet a gyomorfala – ritka betegséggel küzd a 4 éves Leopold

A 4 éves Leopold koraszülött volt, sürgősségi császármetszéssel jött a világra. Anyukája azt mesélte: semmit nem tudott csinálni csak lélegzett hónapokon át. Nem evett, nem tudott nyelni, sírni, gyakorlatilag úgy tartották életben, hogy cseppenként adták az anyatejet a szájába. Az igyekezet kifizetődött, és Leopold túlélte a kritikus időszakot, de ahogy megtanult rendesen enni, az étvágya csillapíthatatlanná vált. Kiderült, hogy egy ritka betegség áll a háttérben.

Obersovszky Nóra nővére így reagált, amikor megtudta, hogy testvére várandósan indul A Konyhafőnökben

Obersovszky Nóra a nővérét, Izabellt kérte fel, hogy segítsen neki egy közös főzésen. A piros csapat versenyzője megosztotta, hogy miért éppen a nővérére esett a választása, Izabell pedig elárulta, hogy mire számított, amikor megtudta, hogy testvére kisbabát várva vágott neki egy ekkora kalandnak.

„Ez a kaland egy zseniális utazás volt” – távozott a Döntő hetének első kiesője

A Konyhafőnök versenyzői már a célegyenesben vannak, de a főnyereményt csak egyikük viheti majd haza. A kieső hálásan hagyta el a konyhát: nemcsak rengeteg tudással, de élményekkel is gazdagodott.

Balogh Levente Moldován Andrásnak: Mentsd meg azokat, akiknek van haja! – Cápák között Online Pitch

A TikTokon is népszerű mesterfodrász saját fejlesztésű hajápolási termékeivel érkezett a Cápák elé. A 45 éves Hegedűs Zoltán több évtizedes szakmai tapasztalata alapján  alkotta meg a BubblyPro vegán termékcsaládot, melynek mottója: „Szeresd a hajad!” – Moldován András nehezen tudott azonosulni ezzel az üzenettel, de Balogh Levente segített neki. A Cápák most 50 millió forintért 8%-os tulajdonrésszel szállhatnának be a szépségiparba, ezzel a vállalkozással.

Fél évig is tarhat a nyár, lerövidül a tél – ez vár ránk a jövőben a klímakutató szerint

Sokan magukkal vitték, de ma is felesleges ruhadarab volt a pulóver vagy kabát napközben. A szeptember ugyan átmenet a nyár és az ősz között, a klímaváltozás következtében az év kilencedik hónapjának középhőmérséklete intenzíven emelkedik. Kovács Erik klímakutató szerint az idei szeptember lesz a valaha volt legmelegebb hónap. A kutató arról is beszélt, mi vár ránk a jövőben és a videóból az is kiderül, meddig tarthat a nyárias ősz.

„Belecsempésztem a kajájába a csirkecombot” – Kurta Zsuzsa megváltoztatta unokahúga étrendjét

A Konyhafőnök Fináléja előtti nagy napon Kurta Zsuzsát unokahúga, Orsika segíti a konyhában. Bár eddig nem sokszor főztek együtt, Zsuzsa úgy érzi, hogy a megfelelő személyt választotta a feladatra. A stratégiájukról és közös élményeikről meséltek az rtl.hu-nak, és Orsika azt is elárulta, hogy Zsuzsának melyik főztje elengedhetetlen a családi összejöveteleken.

Kurta Zsuzsa egész tányérja a kukában végezte

„Nem örülök annak, amit most látok a tányéron” – mondta Sárközi Ákos, amikor megkapta Kurta Zsuzsa ételét a kóstoláson. Állítását tettekkel is alátámasztotta: kidobta az egészet.

Ezeket láttad már?