Hozzávalók
A sonkás részhez
- 3 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma (nagyobb)
- 4 gerezd fokhagyma
- 700 g füstölt, főtt sonka (most tarja)
- bors
A besamelhez
- 60 g vaj
- 60 g finomliszt
- 700 ml tej
- só, bors
- ½ db szerecsendió
- 3 tk reszelt vagy ecetes torma
A rétegezéshez
- 8 - 10 db száraz lasagnelap
- 1 db mozzarellagolyó
- 50 g füstölt sajt
Hozzávalók
A sonkás részhez
- 3 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma (nagyobb)
- 4 gerezd fokhagyma
- 700 g füstölt, főtt sonka (most tarja)
- bors
A besamelhez
- 60 g vaj
- 60 g finomliszt
- 700 ml tej
- só, bors
- ½ db szerecsendió
- 3 tk reszelt vagy ecetes torma
A rétegezéshez
- 8 - 10 db száraz lasagnelap
- 1 db mozzarellagolyó
- 50 g füstölt sajt
A sonkás részhez az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, rádobjuk a finomra aprított fokhagymát, és kis lángon picit megkaramellizáljuk az egészet. Hozzáadjuk az apróra vágott sonkát, borsozzuk, és ezt is lepirítjuk.
A besamelhez egy lábasban felolvasztjuk a vajat, rászórjuk a lisztet, amit kicsit megpirítunk. Fokozatosan felöntjük a tejjel, és csomómentesre keverve főzzük. Sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a szerecsendiót, majd elzárjuk alatta a lángot és belekeverjük a tormát.
A tepsi alján elkenünk kb. 2 evőkanál besamelt, kirakjuk tésztával, amire mehet mind a maradék besamel, mind a sonkás ragu harmada. Ugyanezt megismételjük: tészta, besamel, sonka.
A lasagnét az utolsó réteg tésztával zárjuk, a maradék sonkát belekeverjük a besamelbe, majd ezt kenjük a tésztalapokra.
A tetejére tépkedjük a mozzarellát, ráreszeljük a füstölt sajtot, végül lefedjük alufóliával, és 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
Ekkor levesszük az alufóliát, és addig sütjük, amíg megpirul a sajt és megpuhul a tészta. Ez még kb. 30 perc.
Sütés után 10 percig állni hagyjuk, majd felszeletelve tálaljuk.
Ha tetszett a sonkás-tormás lasagne receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Hamarosan még több húsvéti tartalommal jelentkezünk, de addig is szerezzétek be a vadonatúj, napilap-formátumú Street Kitchen magazin húsvéti különkiadását!