Hirdetés
Bespájzolva

Hozzávalók

4
személyre (egy kb. 20×25 cm-es tepsihez)
+

A sonkás részhez

3 ek olaj
1 fej vöröshagyma (nagyobb)
4 gerezd fokhagyma
700 g füstölt, főtt sonka (most tarja)
bors

A besamelhez

60 g vaj
60 g finomliszt
700 ml tej
só, bors
½ db szerecsendió
3 tk reszelt vagy ecetes torma

A rétegezéshez

8 - 10 db száraz lasagnelap
1 db mozzarellagolyó
50 g füstölt sajt
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Sonkás-tormás lasagne

Amikor kitaláltuk ezt a receptet, kicsit féltünk, hogy milyen ízeket lehet előhozni, hiszen nagyon kevés hozzávaló kell ehhez az ételhez, és bátran merem állítani, hogy az SK-nál a lasagne az egyik szívügyünk. Az van, hogy ez lett az egyik legjobb lasagnereceptünk evör, amihez a legtipikusabb húsvéti alapanyagaiból puzzle-öztük össze az ízeket.
Kipróbáltam, jóóó lett!
7
Hirdetés

Hozzávalók

4
személyre (egy kb. 20×25 cm-es tepsihez)
+

A sonkás részhez

3 ek olaj
1 fej vöröshagyma (nagyobb)
4 gerezd fokhagyma
700 g füstölt, főtt sonka (most tarja)
bors

A besamelhez

60 g vaj
60 g finomliszt
700 ml tej
só, bors
½ db szerecsendió
3 tk reszelt vagy ecetes torma

A rétegezéshez

8 - 10 db száraz lasagnelap
1 db mozzarellagolyó
50 g füstölt sajt
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


A sonkás részhez az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, rádobjuk a finomra aprított fokhagymát, és kis lángon picit megkaramellizáljuk az egészet. Hozzáadjuk az apróra vágott sonkát, borsozzuk, és ezt is lepirítjuk.

A besamelhez egy lábasban felolvasztjuk a vajat, rászórjuk a lisztet, amit kicsit megpirítunk. Fokozatosan felöntjük a tejjel, és csomómentesre keverve főzzük. Sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a szerecsendiót, majd elzárjuk alatta a lángot és belekeverjük a tormát.

A tepsi alján elkenünk kb. 2 evőkanál besamelt, kirakjuk tésztával, amire mehet mind a maradék besamel, mind a sonkás ragu harmada. Ugyanezt megismételjük: tészta, besamel, sonka.

A lasagnét az utolsó réteg tésztával zárjuk, a maradék sonkát belekeverjük a besamelbe, majd ezt kenjük a tésztalapokra.

A tetejére tépkedjük a mozzarellát, ráreszeljük a füstölt sajtot, végül lefedjük alufóliával, és 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.

Sonkás-tormás lasagne

Ekkor levesszük az alufóliát, és addig sütjük, amíg megpirul a sajt és megpuhul a tészta. Ez még kb. 30 perc.

Sütés után 10 percig állni hagyjuk, majd felszeletelve tálaljuk.

Ha tetszett a sonkás-tormás lasagne receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hamarosan még több húsvéti tartalommal jelentkezünk, de addig is szerezzétek be a vadonatúj, napilap-formátumú Street Kitchen magazin húsvéti különkiadását!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások