Hirdetés

Magyaros lasagne

Hozzávalók

4
főre
+

A raguhoz

2 fej lila hagyma
100 g bacon
100 g kápia paprika
200 g kolbász
100 g sárgarépa
1 tk zsír
1 gerezd fokhagyma
1 tk kakukkfű
só, bors
400 g passzírozott paradicsom

A fehér szószhoz

30 g vaj
30 g liszt
250 ml tej
300 g tejföl
só, bors
2 gerezd fokhagyma

Az összeállításhoz

12 lap lasagnetészta
150 g sajt
120 g füstölt sajt
1 db hegyes erős paprika
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Magyaros lasagne

Igazán kiadós, brutális fogás, amitől garantáltan nem maradtok éhesek. Bacon, kolbász és sajt, mi kellhet még? Hát, pár haver, aki segít eltüntetni ezt a hatalmas adag lasagne-t, úgyhogy bátran hívjátok át őket egy frankó vacsira!
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A raguhoz

2 fej lila hagyma
100 g bacon
100 g kápia paprika
200 g kolbász
100 g sárgarépa
1 tk zsír
1 gerezd fokhagyma
1 tk kakukkfű
só, bors
400 g passzírozott paradicsom

A fehér szószhoz

30 g vaj
30 g liszt
250 ml tej
300 g tejföl
só, bors
2 gerezd fokhagyma

Az összeállításhoz

12 lap lasagnetészta
150 g sajt
120 g füstölt sajt
1 db hegyes erős paprika
Bevásárlólistához adom

A raguhoz a hagymát, a bacont, a paprikát és a kolbászt apróra kockázzuk, a répát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Egy serpenyőben felhevítjük a zsírt, lepirítjuk rajta a bacont, majd rárakjuk a lila hagymát, és megdinszteljük. Amikor a hagyma megpuhult, hozzáadjuk a kolbászt, a paprikát és a répát, és megpirítjuk. A végén rárakjuk a fokhagymát is, és fűszerezzük. Ezután felöntjük a paradicsomlével, felforraljuk, és 10 perig főzzük.

A fehér szószhoz felhevítjük a vajat, hozzáadjuk a lisztet, és alaposan összekeverjük. Ezután hozzáadagoljuk a tejet, és pár percig folyamatosan kevergetve főzzük, majd hagyjuk kihűlni. A tejfölt sózzuk, borsozzuk, belenyomjuk a fokhagymát, majd összekeverjük a tejes szósszal.

A tésztát lobogó vízbe tesszük, és 3 percig főzzük, majd kivesszük.

Egy kerámiatálat kiolajozunk, és az alját kibéleljük a tészta harmadával. Erre kanalazzuk a ragu felét, majd a fehér szósz felét, és megszórjuk egy kevés reszelt sajttal. Ezután jön a következő adag tészta, majd a ragu és a szósz, végül az utolsó réteg tészta, és rá a sajt. A tetejére karikázhatunk erős paprikát.

180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, amíg szép barna lesz a sajt.

Ha tetszett a magyaros lasagne receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások